Ντένις Ρόντμαν: Κιμ και Τραμπ είναι ίδιοι άνθρωποι -Γιατί τον έβρισε ο Αμερικανός - iefimerida.gr

Ντένις Ρόντμαν: Κιμ και Τραμπ είναι ίδιοι άνθρωποι -Γιατί τον έβρισε ο Αμερικανός

Ο Ντένις Ρόντμαν (Φωτογραφία: AP/ Wong Maye-E)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην «πολεμική» ρητορική που έχουν υιοθετήσει τους τελευταίους μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανταλλάσσουν ακόμη και χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο.

Κι όμως, ο μοναδικός ίσως άνθρωπος που αποκαλεί και τους δύο φίλους του θεωρεί ότι δεν έχουν πολλές διαφορές. Οι δύο απρόβλεπτοι ηγέτες είναι «πάνω κάτω ίδιοι άνθρωποι», υποστηρίζει ο Ντένις Ρόντμαν. «Τους αρέσει ο έλεγχος», συμπλήρωσε μιλώντας στο AFP, ενώ πρόσθεσε ότι οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό κίνδυνο αποτελούν απλά... αβλαβή διασκέδαση. «Κανένας δεν έχει το δάχτυλο πάνω στο κουμπί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 56χρονος πρώην σταρ του NBA πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ο... ειρηνοποιός ανάμεσα στην Πιονγιάνγκ και την Ουάσινγκτον. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Πεκίνο. Ηλπιζε ότι θα μπορέσει να ταξιδέψει για έκτη φορά στη Β. Κορέα, αλλά η Ουάσινγκτον δεν το επιτρέπει σε Αμερικανούς πολίτες, από τον Σεπτέμβριο.

Ο Ρόντμαν επιμένει όμως. Θέλει να εξασφαλίσει «ειδικό πάσο» από τον Τραμπ για να πάει στην Πιονγιάνγκ στις αρχές του 2018. Οσο θα είναι εκεί, σχεδιάζει να κάνει ένα ντοκιμαντέρ και να γράψει βιβλίο για τη σχέση του με τον Κιμ.

Το μήνυμα του Κιμ στον Τραμπ

Οταν είχε πάει στην Πιονγιάνγκ το 2013 και το 2014, ο ηγέτης της Β. Κορέας του είπε τρία πράγματα για να τα μεταφέρει στον Αμερικανό πρόεδρο. Κράτησε μυστικές αυτά τα «σχετικά λογικά» αιτήματα, γιατί ο Κιμ του είπε ότι μπορεί να κινδύνευε αν λειτουργούσε ως μεσάζοντας. Αλλαξε όμως γνώμη όταν έγινε πρόεδρος ο Τραμπ.

«Είπα στον Τραμπ ότι έχω τρία πράγματα να του πω. Μετά από αυτό μου είπε να πάω να γα@@θω», δήλωσε ο 56χρονος. Δεν το βάζει κάτω όμως. Τώρα θέλει να διοργανώσει έναν αγώνα μπάσκετ με παίκτες από τη Β. Κορέα και το Γκουάμ, το αμερικανικό νησί στον Ειρηνικό που η Πιονγιάνγκ έχει απειλήσει να πλήξει με πυραύλους. Ο αγώνας αυτός μπορεί να γίνει στο Πεκίνο, που αποτελεί «ουδέτερο έδαφος», είπε ο Ρόντμαν, αν και ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει σχετική άδεια.

Αλκοόλ, καραόκε και ιππασία με τον Κιμ

Παιχνίδια με αλκοόλ, καραόκε και ιππασία είναι μερικά από τα πράγματα που λέει ο Ρόντμαν ότι έχει κάνει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Χαρακτήρισε τον ηγέτης της Β. Κορέας ως «τύπο του 21ου αιώνα», ο οποίος έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων τυράννων, όπως ο πατέρας και ο παππούς του. «Θέλει να κάνει πολλά που είναι πραγματικά θετικά. Νομίζω ότι η δομή του συστήματος δεν του το επιτρέπει», είπε συμπληρώνοντας ότι ο Κιμ θέλει να δώσει στον λαό του μεγαλύτερη ελευθερία.

Ο ηγέτης της Β. Κορέας πήγε τον Ρόντμαν στο νησί του και στο χειμερινό θέρετρό του, ενώ του επέτρεψε ακόμη και να κρατήσει την μικρή του κόρη, κάτι που δεν έχει ξανακάνει Αμερικανός.

Μαζί, σύμφωνα πάντα με τον 56χρονο, έχουν τραγουδήσει, παρακολούθησαν συναυλία γυναικείου συγκροτήματος, κάπνισαν πούρα και έχουν κάνει συζητήσεις για φυσιολογικά πράγματα. Ακόμη και μπάσκετ έχουν παίξει, γιατί ο Κιμ «ζει και αναπνέει» για αυτό το άθλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ