Η ΝΔ καταγγέλλει μεθόδευση της κυβέρνησης για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Η ΝΔ καταγγέλλει μεθόδευση της κυβέρνησης για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η ΝΔ στην διαρροή από την πλευρά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε site που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ επιστολής προς την Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας η πρόεδρος της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής διέρρευσε προς το left.gr την είδηση ότι η επιτροπή καλεί την Μαρέβα Γκραμπόφσκι να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις και συμπληρωματικά στοιχεία για την δήλωση «πόθεν έσχες» κατά την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΝΔ καταγγέλλει κατ’ αρχήν ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέρρευσε την επιστολή στο left η οποία περιέχει εμπιστευτικά στοιχεία και καλεί τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να πάρει θέση στο θέμα. Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Τσιάρας υπάρχει σαφής μεθόδευση από την κα Χριστοδουλοπούλου, πιθανότατα και με συμμετοχή της κυβέρνησης – να επαναφέρουν το θέμα με το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην επιφάνεια παρότι η Επιτροπή πόθεν έσχες αποφάσισε ομόφωνα να κλείσει.

Κύκλοι της Βουλής που ρωτήθηκαν σχετικά απάντησαν πως «στο πλαίσιο ελέγχου από ορκωτό λογιστή ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία από την κυρία Μητσοτάκη».

Η απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Η πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασία Χριστοδουλοπούλου απάντησε στις δηλώσεις στους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες, του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Κώστα Τσιάρα.

«Ουδέποτε διέρρευσα οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενό της προς οποιοδήποτε site ή άλλο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή.

Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κος Τσιάρας, με τις δηλώσεις του, χρεώνοντάς μου μάλιστα ότι παραβίασα απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος στη δήλωση Πόθεν Έσχες της κας Γκραμπόφσκι.

Με την παρούσα δήλωση επιθυμώ να διευκρινίσω ότι τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κος Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τηρώ ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ