ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Μειώσεις αντικειμενικών αξιών σε Φιλοθέη και Δελφούς -Στο ΦΕΚ η απόφαση

Μειώσεις αντικειμενικών αξιών σε Φιλοθέη και Δελφούς -Στο ΦΕΚ η απόφαση

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποφάσεις με τις οποίες επανακαθορίζονται οι αντικειμενικές αξίες σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού και της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης.

Οι νέες τιμές ζώνης για τις περιοχές αυτές όπως προβλέπεται στις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών τίθενται σε ισχύ από 8 Ιουνίου 2016 που σημαίνει ότι από την ημερομηνία αυτή θα αναπροσαρμοσθεί και η φορολογία επί των ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντικειμενικές τιμές αναπροσαρμόστηκαν μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο είχε κρίνει ως αντισυνταγματικές τις τιμές που είχαν ορισθεί τον Ιανουάριο του 2016.

Αναλυτικά οι δύο αποφάσεις προβλέπουν τα ακόλουθα:

1. Η ΠΟΛ 1181/2017 ορίζει ότι για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζομένων με οποιαδήποτε αιτία ακινήτων, επανακαθορίζονται οι τιμές ζώνης της αριθμ. ΠΟΛ. 1009/18-1-2016 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κατά το μέρος της που αφορά τις Ζώνες των οικισμών Επταλόφου, Λιλαίας και Πολυδρόσου,της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, του Δήμου Δελφών, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως εξής:

α) για την Α' ζώνη Επταλόφου σε 1.000 ευρώ.

β) για την Α' ζώνη Λιλαίας σε 900 ευρώ.

γ) για την Α' ζώνη Πολυδρόσου σε 1.150 ευρώ.

2. Η ΠΟΛ 1180/2017 ορίζει ότι για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζομένων με οποιαδήποτε αιτία ακινήτων, επανακαθορίζονται οι τιμές ζώνης της αριθμ. ΠΟΛ. 1009/18-1-2016 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κατά το μέρος της που αφορά τις Α' και Γ' Ζώνες της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου τομέα Αθηνών, ως εξής:

α) για την Α' ζώνη Φιλοθέης σε 4.100 ευρώ.

β) για την Γ' ζώνη Φιλοθέης σε 3.650 ευρώ.

Ο κόμβος παρουσιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες ακυρώνονται ορισμένες τιμές ζωνών στις περιοχές των δήμων Φιλοθέης - Ψυχικού, του Ν. Βουτζά του Δήμου Ραφήνας, της κυκλικής ζώνης Πολυδρόσου και της κυκλικής ζώνης του οικισμού Επταλόφου του Δήμου Δελφών.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.