Δίνουν και παίρνουν οι φήμες για τον εκατομμυριούχο βουλευτή - iefimerida.gr

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες για τον εκατομμυριούχο βουλευτή

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες για τον εκατομμυριούχο βουλευτή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

299 βουλευτές αναζητούν έναν. Παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει ωστόσο το όνομα του μεγαλοκαταθέτη βουλευτή που εν μέσω κρίσης έβγαλε από την χώρα τον Μάϊο του 2011 ένα εκατομμύριο ευρώ, παραμένει στο σκοτάδι.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών που ζητούν την άμεση δημοσιοποίηση του ονόματος του συναδέλφου τους κορυφώνονται ενώ πολλοί έιναι αυτοί που με επιστολές τους διατείνονται ότι η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο γιατί δεν πρέπει να πλανάται καμμία σκιά στο Κοινοβούλιο επί δικαίων και αδίκων.

Ακόμη και αν η «εξαγωγή» των χρημάτων έγινε με νόμιμο τρόπο το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό, προσθέτουν.

Στην υπόθεση παρενέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος ο οποίος ζήτησε την συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών ώστε να καταστεί δυνατή η δημοσιοποίηση του ονόματος του/της βουλευτή, που σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Π. Νικολούδης, «έβγαλε» πέρυσι στο εξωτερικό το σημαντικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Νικολούδης δεν γνωστοποιεί το όνομα του (ή της) εν λόγω βουλευτή επικαλούμενος την προστασία των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και το απόρρητο της σχετικής έρευνας που διενεργεί -μετά από σχετική αναφορά πολίτη, όπως έχει πει ο ίδιος- και η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αυτά επικαλέστηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Πετσάλνικο, αποφεύγοντας να διευκρινίσει αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα βουλευτή, όπως και σε ποια τράπεζα του εξωτερικού έστειλε τα χρήματά του. Ο κ. Πετσάλνικος απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να εξετασθεί εάν στις λίστες με τους Έλληνες πολίτες που έστειλαν εμβάσματα την αντίστοιχη περίοδο στο εξωτερικό περιλαμβάνεται και Έλληνας βουλευτής, οπότε να εντοπιστεί ποιος είναι.

Ήδη ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» κ. Ευ. Αργύρης έχει δώσει σχετικές εντολές στους ορκωτούς λογιστές. «Έχω δώσει κατευθυντήριες εντολές στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα «πόθεν έσχες» της περιόδου στην οποία αναφέρθηκε ο αντεισαγγελέας κ. Νικολούδης», δήλωσε στην Βουλή, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλος τον κάλεσε «να αναλάβει τάχιστα πρωτοβουλία για να πάψει να υπάρχει αυτού του είδους η ομαδική σπίλωση όλου του πολιτικού κόσμου».

Μάλιστα ο κ. Αργύρης έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να του μεταβιβάσει τις καταστάσεις με τα εμβάσματα στο εξωτερικό, ενώ όπως είπε «όταν βρεθεί ο βουλευτής, εν ενεργεία ή πρώην, θα ανακοινωθεί το όνομά του, αφού προηγουμένως συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή και βγει πόρισμα από τους ορκωτούς λογιστές που θα είναι προς δημοσιοποίηση».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι «ο καθένας από μας παρακαλεί και προκαλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να βγει και να πει το όνομα του βουλευτή ο οποίος, νομίμως μεν αλλά κατά τρόπο πολιτικώς ανορθόδοξο, έστειλε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό». Ενώ έκκληση στον ή στην βουλευτή να αυτοαποκαλυφθεί, συνεχίζουν να απευθύνουν βουλευτές από το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ.

Επίσης, οι διαγραφέντες από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κκ. Ι. Αμοιρίδης, Ηλ. Θεοδωρίδης, Χρ. Μαγκούφης, Μ. Τσετίν, Γ. Παπαμανώλης, Θ. Παραστατίδης, Ι. Μιχελογιαννάκης και Β. Τόγιας, ζητούν από τον κ. Πετσάλνικο να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα εκείνων που διαθέτουν ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού καθώς και τα ονόματα των βουλευτών που συμφωνούν, με υπεύθυνη δήλωσή τους, να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους στην Ελβετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ