Εμπειρος ορειβάτης ο 55χρονος που σκοτώθηκε στον Ολυμπο [εικόνες] - iefimerida.gr

Εμπειρος ορειβάτης ο 55χρονος που σκοτώθηκε στον Ολυμπο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χρήστος Ανανιάδης, ένας έμπειρος ορειβάτης 55 ετών από τη Θεσσαλονίκη, είναι το θύμα της νέας τραγωδίας στον Όλυμπο. Έχασε τη ζωή του αφού τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης. Ήταν ένας από τους πιο έμπειρους ορειβάτες της Βορείου Ελλάδας.

Ήταν οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Δίδασκε από το 1989 και είχε εκπαιδεύσει πολλά άτομα στην αναρρίχηση.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τα αθλήματα του βουνού σε ηλικία 18 ετών και το 1985 παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας. Είχε βρεθεί σε δεκάδες δράσεις σε βούνα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει διδάξει σε πολλές σχολές. Το 1993 παρακολούθησε με επιτυχία την Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας της ΕΟΟΑ.

Το ατύχημα έγινε χθες πάνω στο μονοπάτι από Λιβαδάκι για Πριόνια, στο γνωστό ζωνάρι. Ο σχοινοσύντροφος του Χρήστου τραυματίστηκε, ευτυχώς σχετικά ελαφρά.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook είχε αναρτήσει φωτογραφίες από παλιότερες εξορμήσεις.

Εμπειρος ορειβάτης ο 55χρονος που σκοτώθηκε στον Ολυμπο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εμπειρος ορειβάτης ο 55χρονος που σκοτώθηκε στον Ολυμπο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εμπειρος ορειβάτης ο 55χρονος που σκοτώθηκε στον Ολυμπο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ορειβάτης 55χρονος σκοτώθηκε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ