Ρωσία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας ισλαμιστών που σχεδίαζε επιθέσεις την Πρωτοχρονιά - iefimerida.gr

Ρωσία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας ισλαμιστών που σχεδίαζε επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιθέσεις αυτοκτονίας την Πρωτοχρονιά, αλλά και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία σχεδίαζε μια ομάδα τρομοκρατών από την Κεντρική Ασία, αλλά τους πρόλαβαν οι μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της FSB (διαδόχου της KGB) και επικεφαλής της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ οι πράκτορες εξάρθρωσαν τον πυρήνα και κατέσχεσαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, κατέστρεψαν όπλα και πυρομαχικά που βρέθηκαν στο εργαστήριο των τρομοκρατών.

Από τις αρχές του χρόνου η FSB εξουδετέρωσε 78 μαχητές και συνεργάτες τους, συνέλαβε πάνω από χίλιους υπόπτους, ενώ απέτρεψε πάνω από 18 επιθέσεις.

Ο Μπορτνίκοφ προειδοποίησε ότι η τρομοκρατική απειλή είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς πρώην μαχητές του ISIS επιστρέφουν στις πατρίδες τους αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη δράση τους και να δημιουργήσουν βάσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ FSB ισλαμιστές εξτρεμιστές Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ