Αυστρία: Εκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου -Ενας νεκρός, 18 τραυματίες [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυστρία: Εκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου -Ενας νεκρός, 18 τραυματίες [βίντεο]

Έκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αυστρία (Φωτογραφία: mirror.co.uk)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα 18 τραυματίστηκαν, τα πέντε εκ των οποίων σοβαρά, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Σόνια Κέλνερ.

Αυστρία: Εκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου -Ενας νεκρός, 18 τραυματίες [βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Έκρηξη σημειώθηκε στις 08.45 (τοπική ώρα, 09.45 ώρα Ελλάδος) και ακολούθησε πυρκαγιά. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή, όπου διακρίνεται από μακριά μια στήλη καπνού να υψώνεται στον ουρανό. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα, περιπολικά καθώς και δύο ελικόπτερα της αστυνομίας.

Αυστρία: Εκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου -Ενας νεκρός, 18 τραυματίες [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kurier κάποια αυτοκίνητα στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων έχουν λιώσει από τη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα αίτια της έκρηξης, αλλά σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ φαίνεται να κλίνει προς την εκδοχή του ατυχήματος.

Ο τερματικός σταθμός του Baumgarten, κοντά στα ανατολικά σύνορα της Αυστρίας με τη Σλοβακία, είναι ένας από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κέντρα διανομής φυσική αερίου από τη Ρωσία, τη Νορβηγία και άλλες χώρες καθώς από εκεί περνούν 40 δισ κυβικά μέτρα ετησίως και αναδιανέμονται στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ