Να προκριθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αύριο προσπαθεί η κυβέρνηση -Για να γλιτώσει τις σκηνές αλλοφροσύνης - iefimerida.gr

Να προκριθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αύριο προσπαθεί η κυβέρνηση -Για να γλιτώσει τις σκηνές αλλοφροσύνης

Υπό τον φόβο η υπάρχουσα κοινωνική δυσαρέσκεια να διογκωθεί και να μετατραπεί σε…κύμα λαϊκής οργής τελούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αφορμή τους πλειστηριασμούς.

Εξ' αυτού του λόγου οι επιτελείς της κυβέρνησης κάθονται σε...αναμμένα κάρβουνα και σπεύδουν να διαχειριστούν την όλη υπόθεση παίρνοντας μέτρα.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida έχει θεσπιστεί εδώ και μερικές μέρες «παρατηρητήριο» πλειστηριασμών, όπως το έχουν ονομάσει.

Πρόκειται για μια ομάδα στελεχών της κυβέρνησης που παρακολουθεί στενά το σύνολο των πλειστηριασμών, ώστε να αποφευχθούν αστοχίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτη επικοινωνιακή αλλά και ουσιαστική ζημιά στην κυβέρνηση. Και η ομάδα αυτή, τελεί υπό την υψηλή εποπτεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Προς νομοθετική ρύθμιση για τους Πλειστηριασμούς

Κατά τα λοιπά όλα τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή ημέρα. Και στον αν πράγματι θα διεξαχθούν πλειστηριασμοί.

Υπενθυμίζεται ότι είχε μεσολαβήσει ένα μικρό διάλειμμα (την προηγούμενη Τετάρτη ο κ. Τόσκας είχε επικαλεστεί έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων) ελέω της άφιξης Ερντογάν και της επετείου για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Για να μην υπάρξουν ,όμως, εκ νέου σκηνές αλλοφροσύνης στις δικαστικές αίθουσες των Ειρηνοδικείων, οι κυβερνητικοί εξετάζουν τρόπο για να προκριθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Αυτό, προϋποθέτει ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και για το λόγο αυτό είναι σε ανοιχτή «γραμμή» τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, και μένει να αποφασιστεί ποια μορφή θα πάρει αυτή η πρωτοβουλία.

«Χρειάζονται ουσιαστικές δικλείδες»

Στο μεταξύ, ούτε οι υπουργοί σταματούν να εκδηλώνουν τον προβληματισμό τους. «Το ηλεκτρονικό σύστημα διευκολύνει , αλλά πρέπει να βρούμε ουσιαστικές δικλείδες» σχολιάζουν στις κατ'ιδίαν συνομιλίες τους. Εξηγώντας , τέλος ,ότι αν δεν τηρηθεί η προφορική συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών, τότε «θα χρειαστεί νέα νομοθετική πρωτοβουλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλειστηριασμοί Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ