Ν. Υόρκη: Επηρεασμένος από το ΙΚ αλλά με λευκό ποινικό μητρώο ο 27χρονος που πυροδότησε τη βόμβα - iefimerida.gr

Ν. Υόρκη: Επηρεασμένος από το ΙΚ αλλά με λευκό ποινικό μητρώο ο 27χρονος που πυροδότησε τη βόμβα

Ο Ακαγέντ Ούλαχ (Φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λευκό ποινικό μητρώο είχε στο Μπαγκλαντές ο Ακαγέντ Ούλαχ, ο οποίος πυροδότησε την αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέρ, στη Νέα Υόρκη.

Ο 27χρονος, που συνελήφθη τραυματισμένος, επισκέφθηκε τον Σεπτέμβριο για τελευταία φορά την πατρίδα του, δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπαγκλαντές.

Αυτό προέκυψε από το διαβατήριο του Ούλαχ, σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή Σαχιντούλ Χάγκε.

Ωστόσο, ο φερόμενος δράστης της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη ήταν «επηρεασμένος» από το Ισλαμικό Κράτος και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδρασε μόνος του, δήλωσε στο CNN ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα τονίσω ότι (ο ύποπτος) είχε επηρεαστεί από αυτές τις οργανώσεις», τόνισε ο Κουόμο, έπειτα από ερώτηση αν ο δράστης είχε εμπνευστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος Ακάγεντ Ούλαχ, από το Μπρούκλιν, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, συνελήφθηκε και σύμφωνα με τις αρχές είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοσχέδια βόμβα που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ προκαλώντας τρεις τραυματισμούς.

Ο Ούλαχ διέθετε από το 2012 έως το 2015 άδεια οδήγησης λιμουζίνας, η οποία είχε λήξει, τόνισαν αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός που έφερε ο ύποπτος δράστης βασιζόταν σε μια βόμβα σωλήνα.

Ο Κούομο δήλωσε ότι η εκρηκτική ύλη εντός του σωλήνα πυροδοτήθηκε, αλλά ο σωλήνας δεν εξεράγη. «Οπότε κατέληξε να τραυματιστεί ο ίδιος και λίγοι ακόμη που βρίσκονταν κοντά του».

Πρόσθεσε ότι ο δράστης φέρεται να βρήκε πληροφορίες στο διαδίκτυο για να κατασκευάσει την βόμβα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε για λόγο για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι η επίθεση υπογράμμισε την ανάγκη για μεταρρύθμιση στην μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Υόρκη Ακαγέντ Ούλαχ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ