Σε κλοιό χιονιά η Ολλανδία: Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις, έκλεισαν σχολεία κι ένα αεροδρόμιο - iefimerida.gr

Σε κλοιό χιονιά η Ολλανδία: Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις, έκλεισαν σχολεία κι ένα αεροδρόμιο

Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ολλανδία (Φωτογραφία: AP/ Peter Dejong)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τέθηκε η Ολλανδία τη Δευτέρα, εξαιτίας σφοδρών χιονοπτώσεων και παγετού.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ένα αεροδρόμιο έκλεισε, όπως και σχολεία, ενώ προβλήματα προέκυψαν στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ολλανδίας, ο διάδρομος προσγείωσης έκλεισε και πολλές πτήσεις κατευθύνθηκαν σε άλλες πόλεις. Περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ- Σίπχολ έως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

«Καθαρίζουμε τα αεροσκάφη από τον πάγο προκειμένου να εκτελούν με ασφάλεια τα δρομολόγιά τους και έχουμε αναπτύξει ειδικές μονάδες που προσπαθούν να διατηρήσουν καθαρούς τους διαδρόμους προσγείωσης- απογείωσης, απομακρύνοντας το χιόνι, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν δεδομένων των συνθηκών», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Βέμπερ, εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου. Παράλληλα, προειδοποίησε τους ταξιδιώτες για καθυστερήσεις και την Τρίτη.

Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 15 εκατοστά στην περιοχή μεταξύ της Ζηλανδίας (νοτιοδυτικά) και του Οφεράισελ (βορειοανατολικά), κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου δρομολόγια ακυρώθηκαν και σημειώθηκαν καθυστερήσεις ιδίως στην εταιρεία λεωφορείων Arriva.

Επιπλέον, η σιδηροδρομική εταιρεία NS αποφάσισε να ελαττώσει τον αριθμό των τρένων που κυκλοφορούν, συστήνοντας στους ταξιδιώτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολλανδία χιονοπτώσεις πτήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ