Θρίλερ με τους δύο εγκλωβισμένους ορειβάτες στον Ολυμπο -Ο ένας με σοβαρά τραύματα - iefimerida.gr

Θρίλερ με τους δύο εγκλωβισμένους ορειβάτες στον Ολυμπο -Ο ένας με σοβαρά τραύματα

Φωτογραφία αρχείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων βρίσκεται στον Ολυμπο.

Τα δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Καλόγερος, όπου και στήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 16 πυροσβέστες με τρία οχήματα από Κατερίνη και Λιτόχωρο καθώς και από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης.

Ένας από τους δύο αλπινιστές ειδοποίησε το απόγευμα ότι έχουν παγιδευτεί σε χαράδρα σε υψόμετρο περίπου 1.900 μέτρων, κοντά στη θέση Καλόγερος. Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται στα 1.800 μέτρα και αναμένoνταν να φτάσουν στο σημείο γύρω στις 23:00 το βράδυ.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο χρόνος, καθώς ένας από τους δύο ορειβάτες, 55 ετών, έχει τραυματιστεί στο κεφάλι από πτώση και έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 άνδρες της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα και η ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ. Η ΕΜΑΚ προσπάθησε αρχικά να προσεγγίσει το σημείο με ελικόπτερο Super Puma, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό και συνεπώς η άνοδος γίνεται με τα πόδια.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης από το Σάββατο, οπότε και σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Την Κυριακή εγκλωβίστηκαν δύο ακόμη άτομα τραυματισμένα, τα οποία μεταφέρθηκαν σώα στην Κατερίνη μετά από πολύωρη προσπάθεια των ΕΜΑΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ