Γιορτινές συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιορτινές συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα βιβλιοπωλεία της πόλης στολίζονται και γιορτάζουν με καινούργια βιβλία και εκδηλώσεις με αγαπημένους συγγραφείς.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Λογοτεχνικά απογεύματα στον Ιανό | Μεγάλες Αφηγήσεις

Ο συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Στεφανάκης μας ξεναγεί στις σελίδες της μεγάλης λογοτεχνίας. Η σειρά Μεγάλες Αφηγήσεις των εκδόσεων Μεταίχμιο περιλαμβάνει έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας: «Το μαγικό βουνό», «Θάνατος στη Βενετία», «Ο κλέφτης των ποδηλάτων», «Το βαμμένο πουλί», «Το μοναστήρι της Πάρμας», «Γύρνα πίσω, άγγελέ μου», «Ένα δωμάτιο με θέα» και «Ο εραστής». Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου». Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

Ο Αποστόλης Αρτινός στο βιβλιοπωλείο Πατάκη

Οι εκδόσεις Κριτική παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Αποστόλη Αρτινού «Αγαπημένη μου Lyda» . Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Δάνης Κουμασίδης και Χρήστος Χρυσόπουλος και η ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη. Στο βιβλιοπωλείο Πατάκη, στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 65, Αθήνα).

Ο Τίτος Πατρίκιος στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Με αφορμή τη συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του «Ποιήματα, 1943-1959» από τις εκδόσεις Κίχλη, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος συνομιλεί με τον Γιάννη Ν. Μπασκόζο για τη ζωή και την ποιητική του διαδρομή. Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, στις 7 το βράδυ (Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά).

Η Ρέα Γαλανάκη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη «Δύο γυναίκες, δύο θεές». Θα μιλήσουν η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και η δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη, συντονίστρια Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Γιορτινές συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν ένα μεγάλο αφιέρωμα στον συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Για τον Μένη Κουμανταρέα και το έργο του θα μιλήσουν ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος, ο Ανδρέας Λαπούρτας, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος και η Αλεξάνδρα Τράντα, διαχειρίστρια του έργου του Μένη Κουμανταρέα. Στο αφιέρωμα συμμετέχουν οι συντελεστές των θεατρικών παραστάσεων των έργων του Μένη Κουμανταρέα που ανεβαίνουν στην Αθήνα. Στο Public Café, στις 8.30 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Η ποιήτρια Σήλικα Ρηγοπούλου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μελάνι και ο IANOS παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή «Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας» στης Σήλικας Ρηγοπούλου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Αφιέρωμα στη συγγραφέα Marilynne Robinson στον Πολυχώρο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο Book Press παρουσιάζουν αφιέρωμα στην αμερικανίδα συγγραφέα Marilynne Robinson. Για την πολυβραβευμένη συγγραφέα θα μιλήσουν η κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια των βιβλίων της Κατερίνα Σχινά, η μπλόγκερ-συντονίστρια Λεσχών Ανάγνωσης Βιβή Γεωργαντοπούλου και η δημοσιογράφος Αργυρώ Μποζώνη. Την παρουσίαση θα συντονίσει συντονίζει ο συγγραφέας και διευθυντής της Book Press Κώστας Κατσουλάρης. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Συναντήσεις με συγγραφείς στο café του Ιανού | Μίμης Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Μίμης Ανδρουλάκη. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Η Λένα Διβάνη στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Public στο Σύνταγμα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο», ένα συναρπαστικό ταξίδι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Η βραδιά θα κλείσει με μια έκπληξη. Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Γιορτινές συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σωτήρης Δημητρίου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν την «Τριλογία των συνόρων» του Σωτήρη Δημητρίου που περιλαμβάνει τα βιβλία: «Ν’ ακούω καλά τ’ όνομά σου», «Τους τα λέει ο θεός», «Σαν το λίγο το νερό». Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή. Μουσική θα παίξει η ηπειρώτικη ορχήστρα του Θωμά Λώλη. Σκηνοθεσία, Αντώνης Τζάβαλος. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Η Ελένη Πριόβολου στο Books Plus Art & Coffee

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Books Plus παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ελένης Πριόβολου «Καραμέλα». Συμμετέχουν οι ψυχοθεραπεύτριες και μουσικές παραγωγοί Ζαφειρία Δετοράκη και Χάρις Παρασκευοπούλου και η ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα. Στο Books Plus Art & Coffee, στις 7 το βράδυ (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα).

Ο Διονύσης Σιμόπουλος στη Στοά του Βιβλίου

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Διονύση Π. Σιμόπουλου «Είμαστε Αστρόσκονη. Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Στράτος Θεοδοσίου, αν. καθ. Αστροφυσικής ΕΚΠΑ, ο Ξενοφών Μουσάς, καθ. Αστροφυσικής ΕΚΠΑ, ο Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος, ο Νίκος Σέργης, Ερευνητικός Συνεργάτης Ακαδημίας Αθηνών, η Τίνα Νάτσου, φυσικός-εκπαιδευτικός Σχολής Χιλλ και η συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Στη Στοά του Βιβλίου, στις 7 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα).

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο Πάρτι στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο βάζουν τα καλά τους και μας προσκαλούν σε λογοτεχνικές διαδρομές στην Αθήνα. Με αφορμή την έκδοση του ομότιτλου ημερολογίου για το 2018 (με φωτογραφίες του Νίκου Βατόπουλου) διοργανώνουν πάρτι με μουσικές, κεράσματα και γιορτινή διάθεση, με φόντο τα σκίτσα του Κώστα Μητρόπουλου από το νέο του λεύκωμα Γυμνοί στην Κρίση.

Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, από τις 7 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Booktalks στο Π. Φάληρο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Booktalks παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Το Ημερολόγιο ενός εξωγήινου». Με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο θα συνομιλήσει η συγγραφέας Κατερίνα Μαλακατέ. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο).

Γιορτινές συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο πάρτι στις εκδόσεις Ψυχογιός

Οι εκδόσεις Ψυχογιός μας εύχονται Καλές Γιορτές με ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, μαζί με όλους τους αγαπημένους συγγραφείς του εκδοτικού οίκου. Στη σκηνή θα ανέβει το συγκρότημα Πλαστελίνη ενώ πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους! Στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός, από τις 11 το πρωί (Εμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα)

Σάββατο μεσημέρι στο Πατάρι του Gutenberg | Τα Σονέτα του William Shakespeare

Για τα Σονέτα του Shakespeare θα μιλήσουν η Ζωή Μπέλλα-Αρμάου, η Λένια Ζαφειροπούλου και ο Ορφέας Απέργης. Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα).

Αφιέρωμα στην Κίρα Σίνου

Οι εκδόσεις Κέδρος και η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο της Κίρας Σίνου, παρουσιάζουν τιμητικό αφιέρωμα στη συγγραφέα. Για την Κίρα Σίνου και το έργο της θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αγγελική Βαρελλά, Μάνος Κοντολέων, Έρικα Αθανασίου και Πάνος Τσερόλας. Στη Στοά του Βιβλίου, στη 1 το μεσημέρι (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ