Γιατί είναι πιο πιθανό να μείνεις έγκυος το Δεκέμβριο; - iefimerida.gr

Γιατί είναι πιο πιθανό να μείνεις έγκυος το Δεκέμβριο;

shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο το κρύο, λίγο τα Χριστούγεννα, οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά. Πολύ πιο κοντά και πολύ πιο συχνά.

Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω είναι Καρκίνοι στο ζώδιο, για πολλά χρόνια, είχα την εντύπωση πως οι περισσότερες γεννήσεις συμβαίνουν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Σε συζητήσεις που έκανα, ποτέ κανείς δεν συμφώνησε μαζί μου. Αντιθέτως, όλοι μού έλεγαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο αντιπαραθέτοντας τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο ως αυτούς με τις περισσότερες γεννήσεις.

Αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε σαφή και αρκετά δυνατά επιχειρήματα για να στηρίξει τη θέση της, τελικά, απ΄ότι αποδεικνύεται, η κρίση των φίλων μου επαληθεύτηκε ως σωστή και μάλιστα, επιστημονικά, σωστή.

Όντως τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται τον Σεπτέμβριο για τον απλούστατο λόγο ότι συλλαμβάνονται τον Δεκέμβριο. Γιατί όμως αυτός ο μήνας ευνοεί τις συλλήψεις;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για έναν συνδυασμό από πολλούς παράγοντες. Αφενός βελτιώνεται τόσο η ποιότητα του σπέρματος όσο και η δεκτικότητα των ωαρίων ενώ, επιπλέον, αυξάνεται η σεξουαλική δραστηριότητα κατά τους χειμερινούς μήνες. Που οφείλεται όμως αυτό;

Διάβασε γιατί είναι πιο πιθανό να μείνεις έγκυος το Δεκέμβριο στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ