Ξεχάστε το πλαστικό χρήμα, γνωρίστε το smart-πορτοφόλι σας - iefimerida.gr

Ξεχάστε το πλαστικό χρήμα, γνωρίστε το smart-πορτοφόλι σας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα καθημερινά ψώνια στο περίπτερο και το σούπερ μάρκετ, μέχρι τις δαπάνες υγείας ή τα μεγαλύτερα ταξίδια οπουδήποτε στον κόσμο, οι αγορές με πλαστικό χρήμα κυριαρχούν και κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις σύγχρονες οικονομίες. Τελευταία λέξη της εξέλιξης στο συγκεκριμένο τομέα αποτελεί η ενσωμάτωση των δυνατοτήτων πληρωμών στα σύγχρονα πολυεργαλεία που η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών φέρουν μαζί τους, τα smartphones.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους κολοσσούς της τεχνολογίας παγκοσμίως, όπως η Apple ή η Google, έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά προκειμένου να προωθήσουν τα δικά τους συστήματα πληρωμών, γνωστά και ως ηλεκτρονικά «πορτοφόλια», προσπαθώντας να κερδίσουν τους καταναλωτές, διευκολύνοντάς τους και καταργώντας την ανάγκη να κουβαλούν μαζί τους μετρητά και κάρτες.

H Alpha Bank πρωτοπορεί και σε αυτό το πεδίο, προσφέροντας στους καταναλωτές την αναβαθμισμένη υπηρεσία my Alpha wallet με Tap ‘n Pay. Μέσω του Tap ‘n Pay οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου στα τερματικά POS που έχουν δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών (contactless). Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται μέσω της εφαρμογής my Alpha wallet, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις κάρτες εκδόσεως της Alpha Bank (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες), οπουδήποτε στον κόσμο.

Ξεχάστε το πλαστικό χρήμα, γνωρίστε το smart-πορτοφόλι σας | iefimerida.gr 0

Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να μπορεί να κάνει χρήση του Tap ‘n Play είναι ένα κινητό με λειτουργικό Android, έκδοσης 4.4.2 ή νεότερης, και με δυνατότητα NFC (Near Field Communication), η οποία άλλωστε είναι και η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις ανέπαφες συναλλαγές στα POS. Οι κάτοχοι τέτοιων συσκευών smartphones θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία Tap ‘n Pay στο my Alpha wallet και να δημιουργήσουν έναν τετραψήφιο mPIN για τη χρήση της, ενώ στη συνέχεια θα χρειαστεί να επιλέξουν τις κάρτες που θέλουν να χρησιμοποιούν (μία ή και περισσότερες) και να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών στο τηλέφωνό τους.

Στην πράξη, την ώρα της πληρωμής, με «ανοιχτό» το NFC, ο καταναλωτής δεν έχει παρά να περάσει τη συσκευή του κοντά από το POS και η εφαρμογή εκκινεί αυτόματα. Ακολουθεί η επιλογή της κάρτας και η πληκτρολόγηση του mPIN, η οποία μάλιστα γίνεται στο κινητό και όχι στο POS, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Και ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο: οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση δεδομένων στο κινητό. Μόνο εμπόδιο στην καλή διάθεση του χρήστη και στην ολοκλήρωση της συναλλαγής μπορεί να σταθεί η… θήκη του κινητού, καθώς σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται να εμποδίσει την απαραίτητη μετάδοση των δεδομένων μέσω NFC. Σε αυτή την περίπτωση θα απαιτηθεί η αφαίρεσή της, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς μία πληρωμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ