Συγκέντρωση φοιτητών του ΤΕΙ Εργοθεραπείας έξω από το υπουργείο Παιδείας [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκέντρωση φοιτητών του ΤΕΙ Εργοθεραπείας έξω από το υπουργείο Παιδείας [εικόνες]

Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αύριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί, έξω από το υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας.

«Απαιτούμε την ένταξή μας στο Πανεπιστήμιο. Καμία συγχώνευση καμία κατάργηση» ανάμεσα στα αιτήματά τους.

Συγκέντρωση φοιτητών του ΤΕΙ Εργοθεραπείας έξω από το υπουργείο Παιδείας [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση

«Από το καλοκαίρι ακούγεται η δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τι είναι τελικά αυτό το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και πώς θα δημιουργηθεί; Πώς θα επηρεάσει την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική πραγματικότητα στην Ελλάδα; Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα δημιουργηθεί μέσω της συγχώνευσης του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, με αποτέλεσμα, τα 37 τμήματα που υπάρχουν, να μειωθούν σε 21. Αυτή η μείωση, θα επέλθει μέσω της συγχώνευσης κάποιων τμημάτων μεταξύ τους, είτε μέσω της μετατροπής τους σε τμήματα διετούς φοίτησης ή ακόμα και μέσω της κατάργησης τους. Συνέπεια της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι, η μή επαναπρόσληψη των έκτακτων καθηγητών, η μη κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων μόνιμου διδακτικού προσωπικού και η προοδευτικά μειούμενη χρηματοδότηση του νέου ιδρύματος.

Στο πλαίσιο δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το Τμήμα Εργοθεραπείας, παρότι αποτελεί το μοναδικό δημόσιο τμήμα εργοθεραπείας σε Ελλάδα και Κύπρο και παρόλο που αποτελεί ένα από τα πιο υψηλόβαθμα και περιζήτητα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας, κινδυνεύει να συγχωνευτεί με κάποιο άλλο τμήμα του ΤΕΙ αλλιώς απειλείται με την μετατροπή του σε διετές τμήμα φοίτησης.
Απόρροια αυτών, είναι η υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών, η υποβάθμιση των πτυχίων με δημιουργία φοιτητών πολλαπλών ταχυτήτων, τα ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα και ένα αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον».

Συγκέντρωση φοιτητών του ΤΕΙ Εργοθεραπείας έξω από το υπουργείο Παιδείας [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Παράλληλα οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αύριο, στη Λεωφόρο Αθηνών (πρώην Καβάλας) στο ύψος του Τμήματος Εργοθεραπείας, στις 9 το πρωί.

Συγκέντρωση φοιτητών του ΤΕΙ Εργοθεραπείας έξω από το υπουργείο Παιδείας [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ