Λος Αντζελες: Σταρ προστατεύουν τις βίλες τους από τις φλόγες με ιδιωτικούς πυροσβέστες [εικόνες] - iefimerida.gr

Λος Αντζελες: Σταρ προστατεύουν τις βίλες τους από τις φλόγες με ιδιωτικούς πυροσβέστες [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια.

Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικών και καλλιεργημένων εκτάσεων, αλλά και κατοικημένων περιοχών – μια έκταση μεγαλύτερη από την πόλη της Νέας Υόρκης- αποτέφρωσε η μεγαλύτερη από τις πυρκαϊές που μαίνονται στη νότια Καλιφόρνια στις κομητείες Βεντούρα και Σάντα Μπάρμπαρα αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώσουν άρον άρον τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε κλειστά γήπεδα και άλλους χώρους υποδοχής, που άνοιξαν οι αρχές.

Λος Αντζελες: Σταρ προστατεύουν τις βίλες τους από τις φλόγες με ιδιωτικούς πυροσβέστες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ενισχυμένη από ισχυρούς ανέμους η πέμπτη μεγαλύτερη πυρκαϊά που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία της πολιτείας έφθασε στα προάστια των πλουσίων και των επωνύμων, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους «κοινούς θνητούς» προφυλάσσουν τις περιουσίες τους επιστρατεύοντας ιδιωτικές πυροσβεστικές, ενώ οι ίδιοι αποσύρθηκαν σε πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής. Εκείνο που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι εκατομμυριούχοι ούτε καν χρειάζεται να βάλουν το χέρι στην τσέπη γι’ αυτές τις έξτρα υπηρεσίες, καθώς φροντίζουν γι’ αυτό οι ασφάλειές τους.

Λος Αντζελες: Σταρ προστατεύουν τις βίλες τους από τις φλόγες με ιδιωτικούς πυροσβέστες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Λος Αντζελες: Σταρ προστατεύουν τις βίλες τους από τις φλόγες με ιδιωτικούς πυροσβέστες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στο μεταξύ οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών κοντά στον εθνικό δρυμό του Los Padres, περίπου 160 χλμ βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, την ώρα που η πυροσβεστική ανακοίνωνε ότι έχει υπό έλεγχο μόνον το 10% της πυρκαϊάς.

Λος Αντζελες: Σταρ προστατεύουν τις βίλες τους από τις φλόγες με ιδιωτικούς πυροσβέστες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ένας πύρινος τοίχος προελαύνει ακάθεκτος προς τα σπίτια στα περίχωρα της πόλης Carpinteria, ενώ ο ηθοποιός Ρομπ Λόου, που ζει στην Σάντα Μπάρμπαρα των 100.000 κατοίκων, ανέφερε στο Twitter ότι προσεύχεται να σωθεί η πόλη του καθώς πλησιάζει ο πύρινος εφιάλτης.

Λος Αντζελες: Σταρ προστατεύουν τις βίλες τους από τις φλόγες με ιδιωτικούς πυροσβέστες [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Οι πυροσβέστες αμύνονται γενναία. Η φωτιά μπορεί να πάει προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Πακετάρω τις αποσκευές μου για να απομακρυνθώ», πρόσθεσε.

Λος Αντζελες: Σταρ προστατεύουν τις βίλες τους από τις φλόγες με ιδιωτικούς πυροσβέστες [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Την περασμένη εβδομάδα η Καλιφόρνια έδινε μάχη με τις φλόγες. Έξι μεγάλα μέτωπα και αρκετά μικρότερα ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στα νότια και μέσα σε λίγες ώρες επεκτάθηκαν υποβοηθούμενα από τη χαμηλή υγρασία και τους ισχυρούς ανέμους.

Λος Αντζελες: Σταρ προστατεύουν τις βίλες τους από τις φλόγες με ιδιωτικούς πυροσβέστες [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι αρχές ανέβασαν στον υψηλότερο βαθμό το επίπεδο του συναγερμού, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αρκετοί πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί, αλλά μόνον ένα άτομο έχασε τη ζωή του, μια 70χρονη, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από τον πύρινο εφιάλτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ