«Νέο Πρόγραμμα και PSI για να μην γίνουμε Αλβανία ή Μολδαβία» - iefimerida.gr

«Νέο Πρόγραμμα και PSI για να μην γίνουμε Αλβανία ή Μολδαβία»

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να εφαρμοστεί το Νέο Πρόγραμμα και το PSI, προκειμένου να μην γίνει η Ελλάδα, Αλβανία ή Μολδαβία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανταλλαγή των ομολόγων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε στην συνέχεια πως υπάρχουν τρεις δρόμοι-λύσεις. Ο πρώτος -όπως είπε- είναι αυτός του Νέου Προγράμματος και του PSI, που θα οδηγήσει σε μία άλλη δημοσιονομική κατάσταση, αλλά και σε ελάφρυνση των Ελλήνων από το χρέος των 110 δισ. ευρώ.

«Η δεύτερη είναι η συντεταγμένη χρεοκοπία εντός ευρώ που σημαίνει αυστηρότερος έλεγχος» συμπλήρωσε, ενώ σχολιάζοντας την τρίτη λύση, είπε πως «όπως και αν την προσεγγίσει κανείς είναι η χρεοκοπία που σημαίνει άδεια ράφια. Η χώρα θα γυρίζει στην δεκαετία του 50 ... συντριβή και φτώχεια. Θα έχουμε άλλη πολιτική κατάσταση και συσχετισμό δυνάμεων και η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σε εποχή που θυμίζει Αλβανία ή Μολδαβία».

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως όσοι επιδιώκουν την τρίτη λύση, το κάνουν προκειμένου να εκπληρώσουν την πολιτική τους στρατηγική, κατονομάζοντας τόσο το ΚΚΕ, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατέληξε πως «στα ίδια καταλήγει και η πολιτική του κ. Κουβέλη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ