Διαμαντίδης: «Ευλογημένος για όσα έζησα, υποψήφιος για Final 4 o Παναθηναϊκός» - iefimerida.gr

Διαμαντίδης: «Ευλογημένος για όσα έζησα, υποψήφιος για Final 4 o Παναθηναϊκός»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο σπουδαίοι αθλητές, δύο θρύλοι του μπάσκετ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς συνάντησαν στις ακαδημίες του Eurohoops παραχώρησαν μία αποκλειστική συνέντευξη για την εκπομπή Goal χωρίς Σύνορα του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Για τα όσα έχουν ζήσει στην πορεία τους:

Θ.Παπαλουκάς: « Ήμουν τυχερός και ευλογημένος που είχα συμμετοχή στις ομάδες που έπαιξα γιατί κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για να πετύχεις. Ήμουν τυχερός που βρέθηκα μ αυτούς τους συμπαίκτες τις κατάλληλες εποχές και νομίζω το εκμεταλλεύτηκαμε όλοι στο μάξιμουμ και καταφέραμε να βελτιώσουμε και την ποιότητα ζωής μας αλλά κυρίως τις εμπειρίες που βιώσαμε. Κρατάω σίγουρα τις επιτυχίες, το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική στο Βελιγράδι, το ασημένιο στην Ιαπωνία, οι Ευρωλίγκες με την ΤΣΣΚΑ. Αλλά βέβαια υπάρχουν και μικρές στιγμές που έχουν στιγματίσει τη ζωή σου. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι γύρισα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ότι έζησα στο Ισραήλ γνώρισα νέους ανθρώπους.»

Δ.Διαμαντίδης: «Όπως είπε και ο Θοδωρής νοιώθω τυχερός και ευλογημένος που έζησα αυτή την πορεία μου στον αθλητισμό. Κρατάω όπως είναι λογικό, τις ευχάριστες στιγμές που έχω περάσει είτε κατακτήσεις τροπαίων είτε με την Εθνική που νομίζω είναι η ύψιστη τιμή και ήμασταν εμείς οι τυχεροί που μπορέσαμε και τα ζήσαμε όλα αυτά.»

Για την Εθνική ομάδα:

Δ.Διαμαντίδης: «Δεν μπορούμε να είμαστε κάθε χρόνο στο υψηλότερο επίπεδο. Σαφώς και τα παιδιά που αγωνίζονται θέλουν το καλύτερο γι αυτούς και να έχουν μία διάκριση. Πρέπει να είμαστε όλοι με την Εθνική και περισσότερο εμείς που την έχουμε ζήσει. Είμαστε μαζί τους είτε φέρνουν επιτυχίες είτε όχι. Και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον της Εθνικής θα είναι πολύ καλό.»

Θ.Παπαλουκάς: «Όλες οι ομάδες κάνουν τους κύκλους τους. Το να βγεις και να κρίνεις είναι το πιο εύκολο αλλά χωρίς να γνωρίζεις όλα τα δεδομένα. Για μας που το συζητάμε το σημαντικό είναι πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχίσει να γίνεται και οι στόχοι να είναι υψηλοί. Αργά ή γρήγορα θα ξαναέρθουν οι επιτυχίες και η Εθνική ομάδα θα είναι πάντα η επίσημη αγαπημένη μας.»

Για την πορεία του Παναθηναικού μέχρι τώρα:

Δ. Διαμαντίδης: ««Η ομάδα πάει αρκετά καλά. Η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν κομβική, γιατί έδωσε μια τόνωση ψυχολογίας. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνεχίσει καλά και είναι υποψήφιος για το Final Four. Δεν είναι εύκολο να πας εκεί, αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει»

Για την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τώρα:

Θ.Παπαλουκάς: ««Ο Ολυμπιακός έχει μια σταθερότητα. Έχει αρχίσει πολύ καλά και παρότι είχε τόσο καιρό την έλλειψη του ηγέτη του έδειξε σοβαρότητα, βρήκε ακόμη και σε κακές βραδιές τρόπο να κερδίσει. Κι αυτό κάνει μια ομάδα μεγάλη και πρωταθλήτρια. Ο Βασίλης επέστρεψε και θα πάρει λίγο καιρό να βρει ρυθμό. Θεωρώ δεδομένο πως αν ο Ολυμπιακός παραμείνει υγιής θα είναι μία από τις τέσσερις ομάδες στο Final Four».

Για το αν τους ενδιαφέρει κάποιο άλλο πόστο στο χώρο του μπάσκετ:

Θ.Παπαλουκάς: «Έχουμε επιλέξει να μείνουμε στο μπάσκετ με αυτόν τον τρόπο μέσω των ακαδημιών. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να κάνω κάτι άλλο από κάποια άλλη θέση. Σίγουρα αν μας ζητηθεί κάτι πολύ συγκεκριμένο και στοχευμένο και εγώ και ο Δημήτρης, θα είμαστε εκεί να βοηθήσουμε. Αλλά δε μ ενδιαφέρει κάτι άλλο στο χώρο του μπάσκετ.»

Για τις ακαδημίες που έχουν δημιουργήσει:

Θ.Παπαλουκάς: «Βρήκαμε αυτό το χώρο για να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις του Eurohoops και κάναμε ένα όνειρο μας πραγματικότητα. Είναι κάτι που έγινε με πολλή αγάπη και θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν τα βασικά του μπάσκετ και τη φιλοσοφία γύρω από αυτό. Ετοιμάζουμε ένα χριστουγεννιάτικο καμπ, 27-29 Δεκεμβρίου και 2-5 Ιανουαρίου που θα είναι τις πρωινές ώρες και θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν εδώ είτε είναι στην ακαδημία μας είτε όχι».

Δ.Διαμαντίδης: «Στόχος είναι να διδάξουμε σε αυτά τα παιδιά τα μυστικά του μπάσκετ, αλλά και να είναι καλοί φίλαθλοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ