Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο]

Παρών και η  Εμινέ Ερντογάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμπατριώτες του, αποκάλεσε τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο ξενοδοχείο Chris & Eve, όπου κατευθύνθηκε μετά την εμφάνισή του σε μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

Στον τελευταίο του σταθμό στην Κομοτηνή, ο κ. Ερντογάν είπε ότι όποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν αυτόν τον έναν λαό. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν τον ένα λαό. Σημείωσε επίσης ότι όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά της, αυτό ισχύει καθ' ολοκληρίαν και για την Ελλάδα.

«Δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε αίθουσα ξενοδοχείου της Κομοτηνής. Απευθυνόμενος σε μειονοτικούς της περιοχής, ο κ. Ερντογάν είπε ότι όπως η Τουρκία έχει "μία σημαία" έτσι και εδώ στην Ελλάδα "δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία. Δεν μιλάμε για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωση σας στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να είμαι μαζί σας, συμπατριώτες μου. Είστε η γέφυρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Ελπίζω, η Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα των συμπατριωτών μας. Η επίλυση των προβλημάτων θα ενισχύσει την αλληλεγγύη» είπε με έμφαση ο Ερντογάν.

Οπως είπε «η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα θα διευκολύνει την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη: «Νιώθω περήφανος που είμαι ο Πρόεδρος που επισκέπτεται την Δυτική Θράκη για πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια. Πήραμε πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Τουρκία για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των πολιτών ελληνικής καταγωγής. Περιμένουμε να γίνει το ίδιο και από την Ελλάδα».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι «ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στην Ελλάδα είναι το θέμα των μουφτήδων. Η συνθήκη της Λωζάννης δεν προβλέπει να διορίζεται ο μουφτής όπως γίνεται τώρα αλλά πρέπει να εκλέγεται» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να εκμεταλλευθείτε όλα όσα προβλέπονται από την συνθήκη της Λωζάννης, την ΕΕ και τα παγκόσμια δικαιώματα».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναχώρησε στις 16:55 από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Τουρκία.

Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Το ενδιαφέρον για τα όσα πει στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος είναι μεγάλο, σε συνέχεια και των χθεσινών του δηλώσεων περί ομοεθνών, περί εκλογής μουφτήδων και περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Στον χώρο βρίσκεται και η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν αποκάλεσε «συμπατριώτες», τους μουσουλμάνους της Θράκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Πηγή: xronos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ