MyPizza Project: Η τέλεια σπιτική πίτσα είναι πλέον εφικτή! - iefimerida.gr

MyPizza Project: Η τέλεια σπιτική πίτσα είναι πλέον εφικτή!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2013 ο chef Γιώργος Χριστοδουλόπουλος ξεκίνησε μια εκτεταμένη έρευνα με σκοπό να φτιάξει πίτσα επαγγελματικού επιπέδου στον φούρνο του σπιτιού του. Λίγα χρόνια μετά, το MyPizzaProject.com έχει γίνει ο απόλυτος οδηγός για τη σπιτική πίτσα παρέχοντας δοκιμασμένες συνταγές, τεχνικές και εξοπλισμό για τέλεια πίτσα στο σπίτι!

MyPizza Project: Η τέλεια σπιτική πίτσα είναι πλέον εφικτή! | iefimerida.gr 0

Αν κάποιος επιχειρήσει να φτιάξει πίτσα στο σπίτι, θα διαπιστώσει αμέσως ότι το αποτέλεσμα απέχει πολύ από αυτό μιας καλής πιτσαρίας. Για αυτό δεν ευθύνεται η συνταγή της ζύμης, αλλά ο οικιακός φούρνος ο οποίος αδυνατεί να ανεβάσει την απαραίτητη θερμοκρασία ώστε να ψήσει σωστά μια πίτσα.

Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος στην προσπάθειά του να βρει μια λύση πειραματίστηκε με κεραμικές πέτρες, αλουμινένια ταψιά, ακόμα και με πλακάκια μπάνιου, αλλά το αποτέλεσμα απείχε πολύ από το «επαγγελματικό». Έτσι, στράφηκε στο μαντέμι και μετά από αμέτρητες δοκιμές κατασκεύασε το MyPizza Slab, μια ειδική μαντεμένια πλάκα που αναπτύσσει θερμοκρασία έως και 110°C υψηλότερη από την ονομαστική θερμοκρασία του φούρνου. Σε μόλις 4 έως 6 λεπτά το MyPizza Slab μπορεί να ψήσει τέλεια την πίτσα κάνοντάς τη τραγανή από κάτω και τρυφερή περιμετρικά, προσομοιάζοντας το ψήσιμο του επαγγελματικού ξυλόφουρνου.

MyPizza Project: Η τέλεια σπιτική πίτσα είναι πλέον εφικτή! | iefimerida.gr 1

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το MyPizzaProject.com, το οποίο συγκέντρωσε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για να φτιάξει pizza επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι: από αναλυτικές οδηγίες και δοκιμασμένες συνταγές για ζύμες και πίτσες, μέχρι λεπτομερή videos με τεχνικές για άνοιγμα ζύμης.

MyPizza Project: Η τέλεια σπιτική πίτσα είναι πλέον εφικτή! | iefimerida.gr 2

Όπως μας εξήγησε ο δημιουργός του, «Το MyPizza Project δεν είναι απλά ένα e-shop με εξοπλισμό παρασκευής σπιτικής πίτσας. Έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς για τη σπιτική πίτσα, το οποίο προσφέρει απλόχερα όλη την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Συνταγές, τεχνικές για ωρίμανση και άνοιγμα ζύμης, μεθοδολογία ψησίματος, όλα είναι εκεί. Για αυτούς που το ψάχνουν λίγο παραπάνω διοργανώνουμε hands-on μαθήματα πίτσας, ενώ πρόσφατα δημιουργήσαμε τη video-εκδοχή του μαθήματος, η οποία διατίθεται online ώστε να καλύψουμε τη ζήτηση από την επαρχία.

MyPizza Project: Η τέλεια σπιτική πίτσα είναι πλέον εφικτή! | iefimerida.gr 3

Η εμπειρία του να φτιάχνεις και να απολαμβάνεις στο σπίτι σου μια πίτσα που θα ζήλευαν οι περισσότερες ελληνικές πιτσαρίες, είναι κάτι μοναδικό. Από πλευράς μας, εγγυόμαστε ότι η μαντεμένια πλάκα MyPizza Slab κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται, παρέχοντας πλήρη τεχνική υποστήριξη στους κατόχους της.

Χαιρόμαστε πολύ που τόσος κόσμος από την Ορεστιάδα μέχρι την Κρήτη έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια!».

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MyPizza Project
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ