Αρχίζει απόψε, παρουσία Παυλόπουλου, το Συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας - iefimerida.gr

Αρχίζει απόψε, παρουσία Παυλόπουλου, το Συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας

Με μήνυμα: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: η Δύναμη των Περιφερειών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινούν το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, οι διήμερες εργασίες του 5ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), την έναρξη των οποίων θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου είναι «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: η Δύναμη των Περιφερειών, Δύναμη των Πολιτών» και στο επίκεντρό του αναμένεται να βρεθεί η μεταρρύθμιση στο κράτος και η μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση.
Επίσης, θα συζητηθούν θεσμικά-οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα των Περιφερειών, θέματα πολιτικής προστασίας, το μεταναστευτικό - προσφυγικό και η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει ομιλίες του προέδρου της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, των υπουργών Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, χαιρετισμούς πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων κ.α.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν, αύριο το πρωί, με ομιλίες περιφερειαρχών, μελών του ΔΣ της ΕΝΠΕ και συνέδρων και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου με την έγκριση του απολογισμού και την έκδοση ψηφίσματος.
Στο συνέδριο συμμετέχουν 293 σύνεδροι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ