Στο Μαξίμου φοβούνται σόου Ερντογάν στη Θράκη - iefimerida.gr

Στο Μαξίμου φοβούνται σόου Ερντογάν στη Θράκη

Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο Ταγίπ Ερντογάν / Nikos Libertas / SOOC

Μετά από τα τελεσίγραφα Ερντογάν αλλά και τα…καρφιά που αντήλλαξαν χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -και σε χαμηλότερους τόνους ο πρωθυπουργός- από το κυβερνητικό στρατόπεδο στρέφουν την προσοχή τους στην «απόβαση» Ερντογάν στη Θράκη.

Ουδείς από το Μαξίμου έκρυψε ότι το κλίμα ήταν βαρύ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πλην όμως, όπως έλεγαν «οι σημαντικές επισκέψεις δε γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες». Ενώ από την πρώτη στιγμή συντάχθηκαν στη «γραμμή» του Προκόπη Παυλόπουλου σχολιάζοντας ότι «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις», για να τονίσουν ότι η χείρα βοηθείας που τείνουν στη γείτονα θέλει δύο. Όπως το τανγκό!

Πάντως μετά τα όσα έγιναν και ακούστηκαν χθες σε Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ο φόβος από την ελληνική πλευρά ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα μετατρέψει την επίσκεψή του στη Θράκη σε σόου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα στη Θράκη

11:15 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğanκαι της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».
Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλοκαι τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10 Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

13:30-15:00 Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep TayyipErdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ