Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για την Ιερουσαλήμ - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για την Ιερουσαλήμ

Φωτογραφία: AP Photo/Pavel Golovkin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι η πρόσφατη ενέργεια της αμερικανικής κυβέρνησης θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συμμερίζεται αυτήν την άποψη», σημείωσαν οι πηγές αυτές.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria, τόσο ο Πούτιν όσο και ο Ερντογάν εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για τη στάση που τηρούν οι ΗΠΑ στο θέμα της Ιερουσαλήμ.

Το πρακτορείο Ifax, επικαλούμενο το Κρεμλίνο, μετέδωσε ότι οι δύο ηγέτες σημείωσαν πως δεν μπορεί να επιτραπεί να κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή. Πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένου και του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ