Οι καλύτεροι τρόποι να μειώσεις την υγρασία στο σπίτι αν δεν έχεις αφυγραντήρα - iefimerida.gr

Οι καλύτεροι τρόποι να μειώσεις την υγρασία στο σπίτι αν δεν έχεις αφυγραντήρα

unsplash.com/paul_
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι επιζήμια τόσο για το σπίτι, όσο και για την υγεία σας. Πώς μπορείτε να βγείτε νικήτρια στη μάχη με την υγρασία;

Μπαίνοντας σιγά-σιγά στην καρδιά του χειμώνα και με το δείκτη στο θερμόμετρο να πέφτει ολοένα και πιο χαμηλά, μερικές ημέρες, είναι δύσκολο να ζεσταθείτε ακόμα και όταν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η υγρασία μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Ειδικά αν μένετε σε οροφοδιαμέρισμα και μάλιστα στον υψηλότερο όροφο, δε χρειάζεται να κατοικείτε σε περιοχή κοντά σε θάλασσα, για να νιώθετε το κρύο, σε συνδυασμό με την υγρασία, να εισβάλλει στις ίνες των ρούχων, να παγώνει σεντόνια και σκεπάσματα, να διαπερνά το δέρμα σας. Κι αυτά είναι τα πιο ανεκτά side effects.

Η υγρασία, σε πιο ακραίες (αλλά όχι και πάρα πολύ ακραίες) καταστάσεις μπορεί διαπεράσει τους σοβάδες και να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο σπίτι δημιουργώντας μούχλα ή κάνοντας τους τοίχους και τα ταβάνια να στάζουν (#truestory- ω ναι, υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις) φέρνοντας ακόμα περισσότερα προβλήματα. Επιπλέον, δεν είναι μόνο η κύρια κατοικία σας. Υγρασία μπορείτε να συναντήσετε και επιστρέφοντας στο εξοχικό σας αν το έχετε αφήσει για πολύ καιρό κλειστό.

Ας πούμε λοιπόν πως έχετε πάρει απόφαση να μην την αφήσετε να χαλάσει την όμορφη και όσο πιο ζεστή γίνεται, ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, αλλά αυτή την περίοδο τα οικονομικά σας δεν σάς επιτρέπουν τη λύση του αφυγραντήρα (που σίγουρα αποδεικνύεται αποτελεσματικός, αλλά είναι αρκετά ακριβή λύση). Τι μπορείτε να κάνετε για να μην αφήσετε το σπίτι να γίνει έρμαιό της;

Διαβάστε τους καλύτερους τρόπους να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ