Διακοσμητής εξηγεί πώς να βάλεις σωστά τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο - iefimerida.gr

Διακοσμητής εξηγεί πώς να βάλεις σωστά τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να προκαλέσουν πολλές διαμάχες. Πόσο καιρό πριν από τις γιορτές πρέπει να στολιστούν; Είναι καλύτερα ψεύτικο ή αληθινό δέντρο; Και τι μπάλες να βάλουμε; Μονόχρωμες, διαφόρων χρωμάτων, χειροποίητες ή αριστοκρατικές;

Τουλάχιστον ένα πράγμα που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλοι, ήταν το πώς να τοποθετηθούν τα φωτάκια. Λάθος.

Σύμφωνα με έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, κρεμάμε όλοι τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια λάθος όλη μας τη ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν από τα πιο κάτω κλαδιά του δέντρου και τυλίγουν το δέντρο με τα φωτάκια, μέχρι την κορυφή. Αλλά προφανώς αυτό είναι λάθος.

Διακοσμητής εξηγεί πώς να βάλεις σωστά τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο | iefimerida.gr 0

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Φραντσέσκο Μπιλότο, ισχυρίζεται πως τα φωτάκια πρέπει να μπαίνουν στο δέντρο κάθετα. «Με αυτό τον τρόπο θα φωτίζεται κάθε σημείο του δέντρου, από κλαδί σε κλαδί» δήλωσε στο HouseBeautiful.com. Όπως λέει, έτσι δε θα κρύβονται τα φωτάκια πίσω από τα κλαδιά.

Ο Μπιλότο συμβουλεύει να ξεκινήσουμε από την κορυφή του δέντρου με την άκρη του καλωδίου και να κατεβαίνουμε προς τα κάτω, προτού το μετακινήσουμε μερικά εκατοστά προς τα πλάγια και αρχίσουμε πάλι να το ανεβάζουμε προς την κορυφή.

Επαναλάβετε μέχρι να καλύψετε ολόκληρο το δέντρο.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι από την πρόταση του Μπιλότο, με πολλούς να υποπτεύονται πως τα φώτα θα καταλήξουν να κατανεμηθούν άνισα μεταξύ των κορυφαίων και των κατώτερων κλαδιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ