«Εκαψαν» τα Εξάρχεια: Καταιγισμός από μολότοφ, επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ. [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

«Εκαψαν» τα Εξάρχεια: Καταιγισμός από μολότοφ, επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ. [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πεδίο βολής για βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα μετέτρεψαν οι κουκουλοφόροι τα Εξάρχεια με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία για τη μνήμη του 15χρονου ένας μεγάλος όγκος των αντιεξουσιαστών που κινήθηκε προς τα Εξάρχεια. Εκεί άρχισαν οι κουκουλοφόροι να δείχνουν τις προθέσεις τους. Αναψαν φωτιές στην πλατεία και σε γύρω δρόμους. Μετά τις 20:00 άρχισαν να πέφτουν «βροχή» οι βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, πέτρες και φωτοβολίδες από τους αντιεξουσιαστές, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ κράτησαν μια παθητική στάση.

Η ΕΛΑΣ έχει κάνει 26 προσαγωγές και 11 συλλήψεις στα επεισόδια της Αθήνας. Πρόκειται για έναν Αλβανό, έναν Ιταλό, 5 Ελληνες και 4 ανήλικους.

Στουρνάρη, Μπενάκη, Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας έγιναν «οι δρόμοι της φωτιάς»
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι οδοί Στουρνάρη, Εμμανουηλ Μπενάκη, Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική απο την ρίψη των δακρυγόνων. τρία αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ πολλά άλλα υπέστησαν ζημιές.
Επίσης οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών και προσόψεις καταστημάτων.
Τα επεισόδια και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.
Μετά τις 02:00 η ένταση είχε περιοριστεί και τα όποια επεισόδια ήταν σποραδικά και μικρής διάρκειας. Μετά τις 04:00 η κατάσταση φαινόταν ήρεμη στα Εξάρχεια, με την εικόνα των δρόμων να θυμίζει... βομβαρδισμένη πόλη από όσα προηγήθηκαν.

Η στάση της αστυνομίας

Χθες η αστυνομία είχε εντολή να κρατήσει «παθητική» στάση απέναντι στους κουκουλοφόρους. Αφενός γιατί δεν ήθελαν να προκαλέσουν τους κουκουλοφόρους και να διατηρηθεί η ένταση και αφετέρου να μην δημιουργηθούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ενόψει και της επίσκεψης Ερντογάν. Γι αυτό περιόρισαν τους κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια.
Ουσιαστικά οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό της...επιτήρησης. Μάλιστα οι άνδρες των ΜΑΤ απέκλεισαν την πρόσβαση των δημοσιογράφων στην περιοχή των επεισοδίων, υπό τον φόβο κάποιου τραυματισμού μετά το περιστατικό με τη δικηγόρο που δέχθηκε τη φωτοβολίδα ευθείας βολής από ομάδα κουκουλοφόρων και κινδύνεψε να χάσει το πόδι της.

Τα εργαλεία του «πολέμου» στα Εξάρχεια

Νωρίτερα, εκατοντάδες άτομα έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και λίγο πριν τις 20:00 η πορεία διαλύθηκε σιγά-σιγά.

Δείτε το βίντεο του iefimerida απο την πορεία των αριστερών συλλογικοτήτων:

Οι αριστεριστές φωνάζουν το σύνθημα «Ο πόθος για την λευτεριά ειναι δυνατότερος απ ολα τα κελιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ