Τούρκοι κομάντος, θωρακισμένα ΙΧ και ελεύθεροι σκοπευτές «σκιά» του Ερντογάν - iefimerida.gr

Τούρκοι κομάντος, θωρακισμένα ΙΧ και ελεύθεροι σκοπευτές «σκιά» του Ερντογάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η σημερινή για τους πολίτες της Αθήνας, αφού η άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν θα μετατρέψει την πόλη σε φρούριο.

Τούρκοι κομάντος, θωρακισμένα ΙΧ, ελεύθεροι σκοπευτές και ελικόπτερα θα γίνουν σκιά του Τούρκου ηγέτη καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του Ελλάδα.

Η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και φυσικά το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου και το Ζάππειο. Σύμφωνα με την Τροχαία, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αναχώρηση της αυτοκινητοπομπής θα κλείνουν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά και οι κάθετοι δρόμοι σε βάθος εκατό μέτρων και αυτό θα ανακοινώνεται προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των οδηγών.

Τούρκοι κομάντος, θωρακισμένα ΙΧ, ελεύθεροι σκοπευτές

Μνήμες από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την άφιξη του Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος θα συνοδεύεται από 200 Τούρκους αστυνομικούς, κομάντος και πράκτορες. Η αυτοκινητοπομπή θα αποτελείται από θωρακισμένα αυτοκίνητα, στα οποία θα επιβαίνουν οι αστυνομικοί της προσωπικής ασφάλειάς του.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει επί ποδός 2.800 αστυνομικούς. Σε επιοφυλακή βρίσκονται άνδρες της ΕΚΑΜ, του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ελεύθερο σκοπευτές.

Με το μάτι στη διόπτρα και το δάχτυλο στη σκανδάλη

Σε όλα τα σημεία από όπου θα περάσει ο Ταγίπ Ερντογάν και η συνοδεία του θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ από αέρος θα καλύπτει τα σημεία ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το δρομολόγιο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Σύνταγμα

Το προεδρικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μετά τη σύντομη τελετή η πομπή με τα θωρακισμένα οχήματα θα ακολουθήσει το εξής δρομολόγιο: Αττική Οδός-Περιφερειακός Υμηττού-Κατεχάκη-Λεωφόρος Μεσογείων-Βασιλίσσης Σοφίας-Σύνταγμα.

Απαγορεύονται οι πορείες και οι συγκεντρώσεις

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, στις ακόλουθες περιοχές:
α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).
β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και
γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Κλειστός θα παραμείνει την Πέμπτη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό μετά από απόφαση της ΕΛ.ΑΣ..
Επίσης θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης.
Οι τροποποιήσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή.

Κλειστή η λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής

Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ