4 ανέξοδα κόλπα για να ζεσταθεί το σπίτι με καλοριφέρ -Αυξήστε την απόδοσή του [εικόνα] - iefimerida.gr

4 ανέξοδα κόλπα για να ζεσταθεί το σπίτι με καλοριφέρ -Αυξήστε την απόδοσή του [εικόνα]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο χειμώνας ήρθε με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα βουνά και τη θερμοκρασία να αγγίζει σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Οπότε είναι η ώρα του καλοριφέρ. Αν είστε από εκείνους που το ανάβουν, υπάρχουν τέσσερις τρόποι να αυξήσετε την αποδοτικότητά του και να κάνετε το σπίτι σας ακόμη πιο ζεστό.

  • Κάντε εξαέρωση

Οταν το σώμα είναι εξαερωμένο, τότε το νερό κυκλοφορεί ανεμπόδιστο από τον αέρα με αποτέλεσμα η απόδοσή του να καλύτερη.

  • Βάλτε αλουμινόχαρτο

Πιθανότατα έχετε δει αυτό το κόλπο στο σπίτι της γιαγιάς σας και αναρωτιόσασταν τι στο καλό κάνει. Το αλουμινόχαρτο, λοιπόν, πίσω από το καλοριφέρ, κρατά τη θερμότητα εντός των τοίχων.

4 ανέξοδα κόλπα για να ζεσταθεί το σπίτι με καλοριφέρ -Αυξήστε την απόδοσή του [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Shutterstock

  • Απομακρύνετε τα αντικείμενα

Το καλοριφέρ δεν είναι κάποιου είδους τραπεζάκι για να βάζετε αντικείμενα, τα οποία «ρουφούν» θερμότητα. Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα μπροστά από τα σώματα.

  • Ωρα για καθάρισμα

Τα σώματα γεμίζουν σκόνη με αρκετούς να ξεχνούν να τα ξεσκονίσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οταν καθαρίζετε το σπίτι, μην ξεχνάτε τα καλοριφέρ σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καλοριφερ κόλπα ζέστη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ