«Στην παγίδα του νερού»: Θρίλερ της χρονιάς στα Goodreads Choice Awards - iefimerida.gr

«Στην παγίδα του νερού»: Θρίλερ της χρονιάς στα Goodreads Choice Awards

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μυθιστόρημα της Paula Hawkins «Στην παγίδα του νερού» κέρδισε το Βραβείο Μυθιστορήματος Θρίλερ & Μυστηρίου στα βραβεία αναγνωστών που διοργανώνει κάθε χρόνο η δημοφιλής βιβλιοφιλική ιστοσελίδα Goodreads.

Το Goodreads είναι μια παγκόσμια on line κοινότητα που ξεκίνησε την πορεία της τον Ιανουάριο του 2007 στηριζόμενη στην απλή ιδέα «ας μιλήσουμε για τα βιβλία που διαβάζουμε». Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: 65 εκατομμύρια μέλη, 2 δισεκατομμύριο βιβλία, 68 εκατομμύρια κριτικές αναγνωστών. Η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να δημιουργήσει το δικό του ημερολόγιο ανάγνωσης, να προσθέσει βιβλία στην προσωπική του βιβλιοθήκη, να γράψει για τα βιβλία που διάβασε, να τα αξιολογήσει, να γνωρίσει κόσμο, να δει τι διαβάζουν οι φίλοι του και πάρει μέρος σε συζητήσεις για βιβλία και συγγραφείς.

Φέτος, για 11η συνεχή χρονιά, χιλιάδες αναγνώστες-μέλη του goodreads ψήφισαν για τα βιβλία που ξεχώρισαν μέσα στο 2017.

«Στην παγίδα του νερού»: Θρίλερ της χρονιάς στα Goodreads Choice Awards | iefimerida.gr 0

Το Βραβείο Μυθιστορήματος Θρίλερ & Μυστήριου (Best Mystery & Thriller) κέρδισε η δημοσιογράφος Paula Hawkins με το μυθιστόρημα «Στην παγίδα του νερού», ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που εντυπωσίασε το αναγνωστικό κοινό. Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που η συγγραφέας κερδίζει το βραβείο goodreads. Το συγγραφικό της ντεμπούτο, η παγκόσμια εκδοτική επιτυχία «Το κορίτσι του τρένου» είχε κερδίσει το ίδιο βραβείο το 2015.

Πρωταγωνίστριες στο μυθιστόρημα της Χόκινς είναι δύο αδερφές, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, που έχουν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Όταν όμως η Τζουλς μαθαίνει ότι η αδερφή της αυτοκτόνησε πηδώντας στη θάλασσα από τον έναν γκρεμό, επιστρέφει στον τόπο της παιδικής της ηλικίας για να αναλάβει τη φροντίδα της έφηβης ανιψιάς της. Μόνο που δεν μπορεί να ησυχάσει, επειδή γνωρίζει πως η αδερφή της αποκλείεται να αυτοκτόνησε. Η Νελ μπορεί να είχε πολλά ελαττώματα, αλλά δεν ήταν άνθρωπος των δραμάτων, ήταν ανίκανη να κάνει μια τολμηρή πράξη. Η Τζουλς θα κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα στην καταραμένη Κολυμπήθρα των Πνιγμών, αλλά και τι ήταν αυτό που τις χώρισε και τις κράτησε μακριά τη μία από την άλλη.

«Στην παγίδα του νερού»: Θρίλερ της χρονιάς στα Goodreads Choice Awards | iefimerida.gr 1

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μυθιστόρημα της Paula Hawkins κέρδισε στην κατηγορία του με 42. 247 ψήφους. Το δεύτερο βιβλίο ήταν το «Origin» του Dan Brown, με πρωταγωνιστή τον διάσημο πια καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον, που απέσπασε 48.070 ψήφους.

Το μυθιστόρημα «Στην παγίδα του νερού» της Paula Hawkins κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση του Αναστάσιου Αργυρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ