Ξανά υποψήφιος ο Πούτιν -Διεκδικεί την τέταρτη προεδρική του θητεία - iefimerida.gr

Ξανά υποψήφιος ο Πούτιν -Διεκδικεί την τέταρτη προεδρική του θητεία

Φωτογραφία: Alexei Druzhinin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμος να διεκδικήσει την τέταρτη προεδρική θητεία τον Μάρτιο είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν οποίος αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

«Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τους εργάτες ενός εργοστασίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Ο 65χρονος Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία, είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός, από το 2000.

Ο Ρώσος ηγέτης απολαμβάνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό δημοτικότητας γύρω στο 80%.

Η ημερομηνία των προεδρικών εκλογών δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο, αναμένεται να διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου, επέτειο της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Διεκδικητές της προεδρίας είναι ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο Γκενάτι Ζιουγανόφ του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Γκρέγκορι Γιάβλινσκι του κόμματος Γιάκομπλο, η δημοσιογράφος και τραγουδίστρια Εκατερίνα Γκόρντον, η ακτιβίστρια Ξένια Σομπχακ και ο διαμεσολαβητής επιχειρήσεων Μπόρις Τίτοφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bλαντιμίρ Πούτιν ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ