Στον Αρειο Πάγο σήμερα ο Ρώσος «Μr Bitcoin»: Μη με εκδώσετε στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Στον Αρειο Πάγο σήμερα ο Ρώσος «Μr Bitcoin»: Μη με εκδώσετε στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση του «Mr Bitcoin» καλείται να απαντήσει σήμερα ο Άρειος Πάγος, ενώπιον του οποίου αναμένεται να οδηγηθεί ο Αλεξάντερ Βίνικ, που κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Ο 38χρονος, τον οποιο καταζητούν τοσο ΗΠΑ όσο και Ρωσία, φέρεται σύμφωνα με το αμερικανικό ένταλμα ως διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e μέσω της οποίας ξέπλενε βρώμικο χρήμα από τα κέρδη εγκληματικών δραστηριοτήτων, την περίοδο 2011-2016.

Ο Βίνικ αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε ρόλο διαχειριστή της πλατφόρμας.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έχει πει «ναι» στο αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του 38χρονου να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να την «μπλοκάρουν».

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ρώσος εκζητούμενος εμφανίζεται στο ανώτατο δικαστήριο καθώς την πρώτη έλειπαν δυο σημαντικοί για τον κατηγορούμενο μάρτυρες, και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν συζητήθηκε.

Εάν και ο Αρειος Πάγος ταχθεί με την άποψη του συμβουλίου Εφετών και πει ναι στην έκδοσή του στις ΗΠΑ, το επόμενο βήμα του Ρώσου εκζητούμενου θα είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο για την έκδοση του η μη, θα έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mr Bitcoin Άρειος Πάγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ