Ο τρόπος να απολαύσετε στο μέγιστο τη σαμπάνια σας -Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο τρόπος να απολαύσετε στο μέγιστο τη σαμπάνια σας -Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η εποχή που τα ποτήρια γεμίζουν με το ποτό της φυσαλίδας, καθώς οι μέρες των γιορτών είναι ένας πολύ καλός λόγος να ακούσουμε τον χαρακτηριστικό ήχο ανοίγματος ενός μπουκαλιού σαμπάνιας.

Το μπουκάλι ανοίγει και η σαμπάνια ρέει στα ποτήρια και γαργαλίζει τον ουρανίσκο. Ωστόσο, το σερβίρισμά της θέλει προσοχή, καθώς, όπως φαίνεται το υλικό του ποτηριού παίζει ρόλο στη γεύση της.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν έχουν αρκετούς καλεσμένους προτιμούν τα πλαστικά ποτήρια για να σερβίρουν την σαμπάνια. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος καθώς οι φυσαλίδες συμπεριφέρονται διαφορετικά, καθώς κολλάνε στις πλευρές του ποτηριού και γίνονται μεγαλύτερες.

via GIPHY

Οι ερευνητές μελέτησαν τους ήχους των φυσαλίδων και επιχείρησαν να διαπιστώσουν εάν το μέγεθός τους παίζει ρόλο στη γεύση. Και τελικά παίζει και μεγάλο!

«Οι φυσαλίδες είναι πολύ δυνατές», εξηγεί ερευνητής από τα Εργαστήρια Εφαρμοσμένης Ερευνας του Πανεπιστημίου του Τέξας. «Ετσι, εάν πιείτε σαμπάνια σε πλαστικό ποτήρι, οι φυσαλίδες είναι τελείως διαφορετικές», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον Independent.

Μετά από έρευνα οι φυσαλίδες διαπίστωσαν πως οι φυσαλίδες στις... φανταστικές σαμπάνιες ήταν μικρότερες και είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα. Το μέγεθος των φυσαλίδων είναι, επίσης, σημαντικό για τη γεύση, καθώς τα στόματά μας είναι ευαίσθητα σε διαφορετικές υφές.

Αν θέλετε, λοιπόν, να απολαύσετε τη σαμπάνια σας στο μέγιστο, κάντε στην άκρη τα πλαστικά ποτήρια και επιλέξτε γυάλινο.

via GIPHY

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σαμπάνια ποτήρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ