Ομπάμα vs Τραμπ: Ο πρώην κέρδισε τον νυν πρόεδρο στο «γήπεδό» του, το Twitter [εικόνες] - iefimerida.gr

Ομπάμα vs Τραμπ: Ο πρώην κέρδισε τον νυν πρόεδρο στο «γήπεδό» του, το Twitter [εικόνες]

Ο Μπαράκ Ομπάμα (Φωτογραφία: AP/ Charles Rex Arbogast)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συχνά φαίνεται σαν ο Ντόναλντ Τραμπ να μην κάνει άλλη δουλειά από τις αναρτήσεις στο Twitter, καθώς σχολιάζει τα πάντα εκεί. Είναι όμως τα tweet του Μπαράκ Ομπάμα εκείνα που «κέρδισαν» τελικά.

Το Twitter ανακοίνωσε την ετήσια λίστα με τα πιο δημοφιλή tweet και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κέρδισε... κατά κράτος τον διάδοχό του, καθώς έχει τρεις αναρτήσεις στην πρώτη δεκάδα, ενώ ο Τραμπ καμία.

Το tweet στο οποίο ο Ομπάμα είχε γράψει τη φράση του Νέλσον Μαντέλα «κανείς δεν γεννιέται μισώντας άλλον άνθρωπο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του, της καταγωγής ή της θρησκείας του» αναπαράχθηκε πάνω από 1,7 εκατ. φορές και ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές της χρονιάς. Είχε δημοσιευθεί στις 13 Αυγούστου, μετά τον θάνατο της αντιφασίστριας διαδηλώτριας Χέδερ Χέγιερ στο Σάρλοτσβιλ.

"No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion..." pic.twitter.com/InZ58zkoAm

Οι δύο άλλες αναρτήσεις του Ομπάμα που μπήκαν στην πρώτη δεκάδα έγιναν τον Ιανουάριο, όταν η θητεία του έφτασε στο τέλος της. Σε αυτά, ευχαριστούσε τους Αμερικανούς πολίτες, δηλώνοντας ότι τον έκαναν καλύτερο άνθρωπο και ηγέτη, ενώ τους ζητούε να πιστέψουν στην ικανότητά τους να φέρουν την αλλαγή.

It's been the honor of my life to serve you. You made me a better leader and a better man.

Thank you for everything. My last ask is the same as my first. I'm asking you to believe—not in my ability to create change, but in yours.

Επίσης, στα 10 πιο δημοφιλή tweet είναι και η ανάρτησή του ΛεΜπρόν Τζέιμς κατά του Τραμπ, έπειτα από την κόντρα για το αν θα πήγαιναν οι Golden State Warriors στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε να ανακαλεί την πρόσκληση όταν μέλη της ομάδας είπαν ότι δεν θα τη δεχθούν, με συνέπεια ο ΛεΜπρόν να γράψει: «Κοπρόσκυλο, ο Στεφ Κάρι είπε ήδη ότι δεν θα έρθει. Οπότε δεν υπάρχει πρόσκληση. Το να πας στον Λευκό Οίκο ήταν μεγάλη τιμή μέχρι που εμφανίστηκες εσύ!».

U bum @StephenCurry30 already said he ain't going! So therefore ain't no invite. Going to White House was a great honor until you showed up!

Η αντίδραση της Αριάνα Γκράντε στο μακελειό στη συναυλία της στο Μάντσεστερ, τον Μάιο, ήταν το τέταρτο πιο δημοφιλές tweet της χρονιάς και αναπαράχθηκε πάνω από 1 εκατ. φορές. «Διαλυμμένη. Από τα βάθη της καρδιάς μου, λυπάμαι τόσο πολύ, δεν έχω λέξεις», είχε γράψει.

broken.
from the bottom of my heart, i am so so sorry. i don't have words.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς ήταν και οι προσπάθειες να συγκεντρωθούν χρήματα για τα θύματα της πλημμύρας στο Χιούστον. Μάλιστα, η ανάρτηση του Σαμ Μάρτιν, αθλητή του NFL, που πρόσφερε σκυλοτροφή για κάθε retweet είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 1,800 τόνοι.

Leo and I are donating 6 lbs of dog food to Houston for every retweet this gets!!!! RT RT RT RT!! pic.twitter.com/bcTT905knP

Βέβαια, σημειώνει ο Guardian, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία δημοφιλίας των tweet, καθώς υπάρχει διαμάχη για τα τρολ του Twitter, ενώ δεν υπάρχει κάποιος ανεξάρτητος τρόπος να «μετρηθεί» αυτή η δραστηριότητα.

Πάντως, παρά τις πολλές αναρτήσεις πολιτικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου, το tweet που τους ξεπέρασε όλους ήταν ενός άνδρα που ζητούσε δωρεάν κοτομπουκιές.

HELP ME PLEASE. A MAN NEEDS HIS NUGGS pic.twitter.com/4SrfHmEMo3

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Ντόναλντ Τραμπ Twitter
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ