Τίλερσον: Η σύμπραξη ανάμεσα στην Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ενωση βασίζεται σε κοινές αξίες - iefimerida.gr

Τίλερσον: Η σύμπραξη ανάμεσα στην Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ενωση βασίζεται σε κοινές αξίες

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στην Ευρώπη, κάνοντας μια δημόσια δήλωση υποστήριξης προς τους Ευρωπαίους συμμάχους οι οποίοι ανησυχούν για την εξωτερική πολιτική επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

«Η σύμπραξη ανάμεσα στην Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση... βασίζεται σε κοινές αξίες, κοινούς στόχους για την ασφάλεια και την ευημερία στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και παραμένουμε δεσμευμένοι σ' αυτούς», δήλωσε ο Τίλερσον πρίν από ένα γεύμα με τους 28 υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο Τίλερσον, σε σύντομες δηλώσεις με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι μετά τις οποίες δεν δέχθηκαν ερωτήσεις, δήλωσε πως η επίσκεψή του δείχνει «την ισχυρή δέσμευση που έχουν οι ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή συμμαχία, τον σημαντικό ρόλο που η ευρωπαϊκή συμμαχία διαδραματίζει στους κοινούς στόχους μας για την ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρεξ τιλερσον ΗΠΑ Αμερικανός ΥΠΕΞ ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ