Νέα θεωρία συνωμοσίας: Η CIA δολοφόνησε τον Μπομπ Μάρλεϊ [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέα θεωρία συνωμοσίας: Η CIA δολοφόνησε τον Μπομπ Μάρλεϊ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό σάιτ Your News Wire, στις 30 Νοεμβρίου 2017, προκάλεσε παγκόσμιο σάλο και διαβάστηκε από την Πολωνία ως την Ασία, από χιλιάδες χρήστες του ίντερνετ.


Σύμφωνα με το άρθρο, ο πράκτορας της CIA, M. Oxley, από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου βρίσκεται, χρησιμοποίησε μια δημοσιογραφική κάρτα για να φθάσει ως τον Μπομπ Μάρλεϊ, κάνοντας ότι είναι φωτογράφος των New York Times.


«Του έδωσα να φορέσει ένα ζευγάρι αθλητικά Converse All Stars, νούμερο 10. Οταν δοκίμασε το δεξί παπούτσι, φώναξε ένα «άου!» και τέλος, αυτό ήταν. Η ζωή του τελείωσε το ίδιο λεπτό. Το καρφί που βρισκόταν στο παπούτσι του ήταν γεμάτο ειδικά μικρόβια και καρκινογόνα βακτήρια. Οταν αυτό διαπεράσει το δέρμα, έχεις τελειώσει, ο Μπομπ είπε ορβουάρ στη ζωή του. Εγιναν αρκετές δολοφονίες προσωπικοτήτων αντι-ΗΠΑ, στα τέλη του 1960 και αρχές του 1970. Οταν ήρθε η ώρα του Μπομπ Μάρλεϊ, είπαμε να το χειριστούμε διακριτικά. Οχι σφαίρες και ανοιγμένα κεφάλια», δήλωσε ο πρώην πράκτορας στο σάιτ.

Νέα θεωρία συνωμοσίας: Η CIA δολοφόνησε τον Μπομπ Μάρλεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Πολλοί χρήστες του ίντερνετ σοκαρίστηκαν με την είδηση της υποτιθέμενης δολοφονίας του Μπομπ Μάρλεϊ από την CIA.


Ωστόσο, πρόκειται για μια «στημένη» είδηση που δεν έχει τίποτα το αληθινό. Πρώτον, γιατί το εν λόγω σάιτ συνηθίζει να δημοσιεύει επινοημένες ειδήσεις ή «εξομολογήσεις στο κρεβάτι του θανάτου. Είχε ήδη αναρτήσει μια είδηση ενός υποτιθέμενου πράκτορα της CIA που δήθεν εξομολογήθηκε ότι η CIA είχε εμπλοκή στην κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων του World Trade Center, στη Νέα Υόρκη. Καθώς και την εξομολόγηση ενός υποτιθέμενου πράκτορα της MI5 ο οποίος εξομολογήθηκε, στο κρεβάτι του θανάτου, ότι είχε δολοφονήσει την πριγκίπισα Νταϊάνα.
Αυτή τη φορά, η «είδηση» για τον Μπομπ Μάρλεϊ συνοδευόταν από έναν άνδρα στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, συνδεδεμένο με ιατρικά μηχανήματα. Ωστόσο, ο άνδρας της φωτογραφίας δεν είναι σε καμία περίπτωση «πρώην πράκτορας της CIA». Μια έρευνα εικόνας αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία βγήκε από μια τράπεζα εικόνων και είχε τραβηχτεί από την Πολωνή φωτογράφο Katarzyna Białasiewicz.

Νέα θεωρία συνωμοσίας: Η CIA δολοφόνησε τον Μπομπ Μάρλεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο Μπομπ Μάρλεϊ είναι ο πιο γνωστός ρέγκε καλλιτέχνης στον κόσμο και τα αίτια του θανάτου του είναι γνωστά.

Τον Ιούλιο του 1977, διαγνώστηκε κακόηθες μελάνωμα στα πόδια του Μάρλεϊ, για το οποίο πίστευε ο ίδιος ότι ήταν τραύμα από το ποδόσφαιρο.

Νέα θεωρία συνωμοσίας: Η CIA δολοφόνησε τον Μπομπ Μάρλεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αρνήθηκε τον ακρωτηριασμό, αναφέροντας ότι η επέμβαση θα επηρέαζε τον χορό του και σύμφωνα με την πίστη των Ρασταφαριανών πως το σώμα πρέπει να είναι «ολόκληρο»:
Rasta no abide amputation. I don't allow a man to be dismantled.
(Οι Ρασταφαριανοί δεν κάνουν ακρωτηριασμούς. Δεν επιτρέπω σε κανένα να είναι διαμελισμένος) -Από την βιογραφία Catch a Fire


Ο Μάρλεϊ μάλλον έβλεπε τους γιατρούς σαν samfai (απατεώνες). Πιστός στις θρησκευτικές του απόψεις απέρριψε κάθε χειρουργική πιθανότητα και έψαξε για εναλλακτικές λύσεις που δεν θα τις πρόδιδαν. Επίσης αρνήθηκε τη σύνταξη διαθήκης, βασιζόμενος στην άποψη των Ρασταφαριανών ότι η συγγραφή διαθήκης είναι η αποδοχή του αναπόφευκτου θανάτου, αμελώντας την αιώνια ζωή (everliving, κατά τους Ρασταφαριανούς). Ωστόσο, μια γιατρός στο Μαϊάμι του είπε πως δεν ήταν αναγκαίος ο ακρωτηριασμός. Έτσι προχώρησαν στην αφαίρεση ενός μικρού κομματιού απ' το πόδι του.


Περίθαλψη και Κατάπτωση
Ο καρκίνος εξαπλώθηκε με μεταστάσεις στον εγκέφαλο, τους πνεύμονες, το συκώτι και στο στομάχι του Μάρλεϊ. Μετά την εμφάνιση του σε δύο σόου στο Madison Square Garden στα πλαίσια της φθινοπωρινής του περιοδείας (Uprising Tour), λιποθύμησε ενώ έκανε τζόκιν στο Σέντραλ Παρκ της Νέα Υόρκης. Το υπόλοιπο της περιοδείας του ακυρώθηκε διαδοχικά.

Νέα θεωρία συνωμοσίας: Η CIA δολοφόνησε τον Μπομπ Μάρλεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ο Μπομπ Μάρλεϊ έπαιξε την τελευταία του συναυλία στο Stanley Theater στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας στις 23 Σεπτεμβρίου 1980. Η ζωντανή εκτέλεση του Redemption Song στο Songs of Freedom ηχογραφήθηκε σε εκείνο το σόου. Μετέπειτα ο Μάρλεϊ αναζήτησε βοήθεια από τον ειδικευμένο Γερμανό (από το Μόναχο) Josef Issels αλλά ο καρκίνος του είχε ήδη προχωρήσει στο τελικό του στάδιο.

Υπήρξαν πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο του Μπομπ Μάρλεϊ. Στην πιο δημοφιλή από αυτές, εμπλέκεται και ο Νιλ Μπους, αδερφός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους τζούνιορ. Σύμφωνα με τις φήμες, ο Νιλ Μπους εμφανίστηκε ως ρεπόρτερ του περιοδικού «Ρόλινγκ Στόουν» και χάρισε στον Μπομπ ένα ζευγάρι παπούτσια, στα οποία υπήρχε τοξικό χάλκινο σύρμα και μόλυνε τον τραγουδιστή. Κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ποτέ....

Νέα θεωρία συνωμοσίας: Η CIA δολοφόνησε τον Μπομπ Μάρλεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μπομπ Μάρλεϊ don't worry be happy

Μπομπ Μάρλεϊ No woman, no cry

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπομπ Μάρλεϊ συνομωσία CIA δολοφονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ