«Impostor Syndrome: Γιατί οι έξυπνες γυναίκες βιώνουν αυτό το επικίνδυνο σύνδρομο» - iefimerida.gr

«Impostor Syndrome: Γιατί οι έξυπνες γυναίκες βιώνουν αυτό το επικίνδυνο σύνδρομο»

Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O φιλόσοφος Bertrand Russell έχει γράψει ότι «Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι ανόητοι και οι φανατικοί είναι πάντα πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους, ενώ οι σοφοί άνθρωποι γεμάτοι αμφιβολίες».

Είτε σε τοπικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε απαιτούν τους καλύτερους και πιο άξιους να αναλάβουν δράση.

Ωστόσο είναι πάρα πολλοί αυτοί που κάνουν πίσω επειδή αισθάνονται ότι για τις επιτυχίες τους ευθύνεται η τύχη και όχι η ικανότητα, και φοβούνται ότι αργά ή γρήγορα κάποιος συνεργάτης τους ή ένα γεγονός θα εκθέσει αυτή την απάτη.

Δεν μιλάμε για την ύπαρξη της ρεαλιστικής αυτο-αξιολόγησης. Η παγίδα του συνδρόμου του απατεώνα (Impostor Syndrome) εμποδίζει τους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους, κάτι που είναι εις βάρος όλων μας.

Για κάποιους το άκουσμα του συνδρόμου του απατεώνα, για πρώτη φορά είναι αποκάλυψη.

Διαβάστε γιατί οι έξυπνες γυναίκες με υψηλές επιδόσεις έχουν το σύνδρομο του απατεώνα στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκες σύνδρομο του απατεώνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ