Βασίλης Παπαδόπουλος: Ο ελληνικός στρατός αγοράζει τα πάντα μέσω μεσαζόντων - iefimerida.gr

Βασίλης Παπαδόπουλος: Ο ελληνικός στρατός αγοράζει τα πάντα μέσω μεσαζόντων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο περιώνυμος μεσάζοντας – κατά την ΝΔ και την ΔΗΣΥ – ή ο πληρεξούσιος -κατά τον υπ. Αμυνας Π. Καμμένο – στην πώληση πυρομαχικών στη Σ. Αραβία μίλησε για όλα.

Ο κ. Παπαδόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά και στον Γιώργο Τράγκα, υποστηρίζει ότι προσέγγισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αναλάβει την εκποίηση μη επιχειρησιακών πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία αλλά και σε άλλες χώρες.

«Όταν πλησίασα στο υπουργείο δεν είχαν στο μυαλό τους καν άποψη να εκποιήσουν, προς όφελος των ταμείων τους, υλικά τα οποία δεν χρειάζονται. Εγώ έκανα μεγάλες προσπάθειες να μπορέσω σε διάφορες χώρες να τα πουλήσω για αυτό φαίνεται και το θέμα της Ιορδανίας, του Κατάρ και σε άλλες έχω κάνει δυστυχώς όμως ο ιορδανικός στρατός, όλη η Ιορδανία είναι 3,5 εκ. κόσμος, είναι πολύ μικρός ενδιαφερθήκανε να πάρουν 5.000. Η θέση του υπουργείου ήταν «’’σας παρακαλούμε να φύγουν όλα”», είπε.

«Όταν πήγα, αυτό που πονούσε πραγματικά ήταν τα τεράστια αποθέματα τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το εάν ήταν όντως μεσάζοντας στην πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ο Βασ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Το ελληνικό στράτευμα αγοράζει τα πάντα μέσω μεσαζόντων, να ξέρετε. Τυρόπιτες, παπούτσια, υφάσματα, τα πάντα, λάδια, γράσα. Αυτοί δεν είναι μεσάζοντες;»

Σε άλλο σημείο και αναφορικά με τη γνωριμία του με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο παραδέχεται ότι τον γνωρίζει: «Μα είναι δυνατόν εγώ να μην έχω πάει στο υπουργείο; Είναι δυνατόν να μην έχω καθίσει και να μην τον έχω παρακαλέσει κάποιες εργασίες να γίνονται σε χρόνους που ο πελάτης μπορεί να ανεχτεί; Εσείς τι νομίζετε; Εδώ υπήρχε και υπάρχει άρνηση για τα πάντα».

Επίσης, ο Βασίλης Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα της μη πώλησης του εξοπλισμού «χάθηκαν 700 εκατομμύρια ευρώ».

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την υπόθεση ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Ας αποδείξουν ό,τι θέλουν και ο καθένας να επωμιστεί τις ευθύνες του». Τόνισε δε ότι αν ο ίδιος έχει ευθύνες θα τις επωμισθεί καθώς, όπως συμπλήρωσε, «δεν υπαναχωρώ σε κάτι».

Για την δικαστική πορεία της υπόθεσης ο Βασίλης Παπαδόπουλος δηλώνει: «Ας αφήσουμε το κράτος να κάνει τη δουλειά του κι αν εγώ φταίω σε κάτι, θα πληρώσω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ