Α. Λοβέρδος: Να γιατί επέμενε ο Καμμένος για τον μεσάζοντα στην πώληση όπλων [pdf] - iefimerida.gr

Α. Λοβέρδος: Να γιατί επέμενε ο Καμμένος για τον μεσάζοντα στην πώληση όπλων [pdf]

Φωτογραφία αρχείου: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα έγγραφα για την επίμαχη επίθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία καταθέτει στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι με τα εν λόγω έγγραφα αποδεικνύεται η αφερεγγυότητα του μεσάζοντα κ. Παπαδόπουλου αλλά και η εμμονή του Π. Καμμένου σε αυτόν. Ο Λοβέρδος λέει ότι ενώ έπρεπε η ανέκκλητη πίστωση έπρεπε να κατατεθεί εντός δέκα ημερών ο Παπαδόπουλος δεν την κατέθεσε ποτέ και ο Καμμένος τη ζήτησε οκτώ φορές. Το συμπέρασμα του Α. Λοβέρδου είναι ότι ο Καμμένος δεν ήταν διατεθειμένος να πουλήσει χωρίς τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο.

«Είναι υποχρέωσή μου απέναντι στους πολίτες να αποκαλύψω στο βαθμό που μπορώ το μέγεθος και τις διαστάσεις της υπόθεσης της πώλησης των πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία και αυτή την υποχρέωση θα την τηρήσω εις το ακέραιο» σημειώνει ο Α. Λοβέρδος και προσθέτει πως «η εμμονή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην συμμετοχή του μεσάζοντα Παπαδόπουλου στην πώληση των πυρομαχικών είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή».

Οπως αναφέρει ο κ. Λοβέρδος «χωρίς τον Παπαδόπουλο ο κ.Καμμένος δεν ήταν διατεθειμένος να πουλήσει».

Καταθέτει λοιπόν έγγραφα που «αποδεικνύουν ότι το Υπουργείο ζήτησε από τον Παπαδόπουλο ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις αλλά οκτώ φορές την κατάθεση Ανέκκλητης Ενέγγυας Πίστωσης.

Ήταν όρος της συμφωνίας που υπέγραψαν στις 13.6.2017 ότι εντός δέκα ημερών ο Παπαδόπουλος θα την κατέθετε προκειμένου να διασφαλιστεί το ελληνικό Δημόσιο και να μην χάσει τα χρήματά του».

Οπως αποκαλύπτει ο κ. Λοβέρδος «η ανέκκλητη πίστωση δεν κατετέθη ποτέ. Και αντί το Υπουργείο να αρχίσει να αναρωτιέται για την φερεγγυότητα εκείνου με τον οποίο υπέγραψε συνέχισε να του την ζητά. Οκτώ φορές! Με κορυφαία στιγμή την 30η Αυγούστου που ζητά απεγνωσμένα, θα έλεγε κανείς, αυτή την διασφάλιση ξανά από τον Παπαδόπουλο, έχοντας όμως διώξει μια μέρα πριν τους αυθεντικούς εκπροσώπους του Βασιλείου και μαζί με αυτούς το ζεστό χρήμα που διέθεταν για να αγοράσουν».

Σύμφωνα με τον Α. Λοβέρδο «ο κ. Καμμένος δεν ήθελε τα λεφτά των Σαουδαράβων και παρακαλούσε δυόμιση μήνες μετά τον Παπαδόπουλο για την ανέκκλητη πίστωση.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι «γιατί»;

Ο κ.Καμμένος οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί επεδίωκε διακαώς την εμπλοκή του μεσάζοντα Παπαδόπουλου».

Δείτε τα έγγραφα που κατέθεσε ο Α. Λοβέρδος σε μορφή PDF

Εγγραφο 1

Εγγραφο 2

Εγγραφο 3

Εγγραφο 4

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ