Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Η Ζυράννα Ζατέλη στις Πλειάδες στο Παγκράτι

Μια συνάντηση με τη συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Τετράδια ονείρων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 7.30 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Αθήνα).

Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη «Οι πικρές αλήθειες της γλώσσας μου». Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος συνομιλεί με τον καθηγητή για τις λέξεις, την παιδεία, τον πολιτισμό. Στο Public Café, στις 8.30 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Η Χίλντα Παπαδημητρίου στον Σπόρο στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Σπόρος παρουσιάζουν το αστυνομικό μυθιστόρημα της Χίλντας Παπαδημητρίου «Η συχνότητα του θανάτου». Με την Χίλντα Παπαδημητρίου συνομιλέι η συγγαρφέας Ευτυχία Γιαννάκη. Στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στις 7 το βράδυ (Δροσίνη 7, Κηφισιά).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Γιάννης Ξανθούλης στον Ιανό

Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών». O Γιάννης Ξανθούλης θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο και τη διαδρομή του, θα συνομιλήσει με τοςυ αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Η Ελένη Πριόβολου στο Θέμα στο Παγκράτι

Μια συζήτηση με τη συγγραφέα Ελένη Πριόβολου για την πολιτική και πολιτιστική πορεία της Ελλάδας τον 19ο και 20ό αιώνα, όπως την αφηγείται στα μυθιστορήματά της «Όπως ήθελα να ζήσω», «Για τ' όνειρο πώς να μιλήσω», «Το τέλος του γαλάζιου ρόδου» και «Μετά φόβου» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στο βιβλιοπωλείο Θέμα, στις 7 το βράδυ (Φιλολάου 62, Παγκράτι).

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο Θανάσης Χειμωνάς στον Ιανό

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Θανάση Χειμωνά «Παραφροσύνη». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Χρήστος Χωμενίδης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης στον Ευριπίδη στη Στοά

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Ευριπίδης στη Στοά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη με τίτλο «Οι πικρές αλήθειες της γλώσσας μου». Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος συνομιλεί με τον καθηγητή για τις λέξεις, την παιδεία, τον πολιτισμό. Στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Μασσαβέτα «Κωνσταντινούπολη. Στις άγνωστες γειτονιές του Κερατίου». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Λένα Διβάνη, η ιστορικός Ρένα Μόλχο και ο Hervé Georgelin, λέκτορας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Στο Public Café, στις 8.30 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Συγγραφείς από κοντά στον Ιανό | Αλέξης Σταμάτης

Μια συνάντηση με τον Αλέξη Σταμάτη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Μοτέλ Μορένα». Στον Ιανό, στις 5.30 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο μεσημέρι στο Πατάρι του Gutenberg | Μέγας Αλέξανδρος

Για το βιβλίο «Μέγας Αλέξανδρος. Τα αποσπάσματα των αρχαίων ιστορικών» θα μιλήσει ο συγγραφέας και ιστορικός Ήρκος Ρ. Αποστολίδης. Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα).

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Αιώρα

Οι εκδόσεις Αιώρα διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή στον χώρο του βιβλιοπωλείου τους. Συγγραφείς, αναγνώστες, άνθρωποι του βιβλίου, ποτά, γλυκά και μουσική σε μια χαρούμενη γιορτή που τείνει να γίνει θεσμός. Στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αιώρα, από τις 12 το μεσημέρι (Μαυρομιχάλη 11, Αθήνα)

Η Αγγελική Νικολούλη στο Public στο Περιστέρι

Μια συνάντηση με την Αγγελική Νικολούλη με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Έρωτας φονιάς» από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στο Public στο Περιστέρι, στις 6 το απόγευμα (Εθν. Αντιστάσεως 27, Περιστέρι)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ