Νεκρός ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ -Δημοσίευσαν φωτογραφίες με το πτώμα του [εικόνες] - iefimerida.gr

Νεκρός ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ -Δημοσίευσαν φωτογραφίες με το πτώμα του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θάνατο του τέως προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ενώ παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ φωτογραφίες του πτώματός του.

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δολοφονήθηκε από τους αντάρτες Χούτι, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ενημερωμένες πηγές.

Νεκρός ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ -Δημοσίευσαν φωτογραφίες με το πτώμα του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηττημένος ηγέτης σκοτώθηκε ενώ κατευθυνόταν στην πόλη Μααρμπίμ στην Υεμένη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αντάρτες Χούτι ανατίναξαν την κατοικία του Σάλεχ, στην πρωτεύουσα Σανάα ενώ επικαλούμενο περίοικους, αναφέρει πως δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Ο Σάλεχ είχε δηλώσει το Σάββατο πως ήταν έτοιμος να «γυρίσει σελίδα» στις σχέσεις με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που είχε παρέμβει για να επαναφέρει τον διάδοχό του στην εξουσία. Όπως είχε πει η προσφορά του απαιτούσε από την Ριάντ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Υεμένη. «Καλώ τους αδερφούς των γειτονικών κρατών και τη συμμαχία να σταματήσουν τις επιθέσεις τους, να άρουν την πολιορκία, να ανοίξουν τα αεροδρόμια και να επιτρέψουν την επισιτιστική βοήθεια και την μεταφορά των τραυματιών και θα γυρίσουμε μια νέα σελίδα λόγω της γειτονίας μας» δήλωσε ο Σάλεχ σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Νεκρός ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ -Δημοσίευσαν φωτογραφίες με το πτώμα του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η δήλωση αυτή ήρθε την ώρα που δυνάμεις πιστές στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης είχαν εμπλακεί σε μάχη με τα στρατεύματα των ανταρτών Χούτι, στην πρωτεύουσα Σανάα. Οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο πλευρών ξέσπασαν την Τετάρτη.

Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των Χούτι και των δυνάμεων που παραμένουν πιστοί στον πρώην πρόεδρο το Σάββατο, σύμφωνα με το Sky News Arabia, επικαλούμενο στρατιωτικές και ιατρικές πηγές. Η πλειοψηφία των δολοφονηθέντων ήταν μαχητές Χούτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ