Ελεύθερος και πάλι ο Ντομινίκ Στρος - Καν - iefimerida.gr

Ελεύθερος και πάλι ο Ντομινίκ Στρος - Καν

Ελεύθερος και πάλι ο Ντομινίκ Στρος - Καν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθερος αφέθηκε πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά από την 24ωρη κράτησή του σε αστυνομικό τμήμα της Λιλ, όπου και κατέθεσε για υπόθεση μαστροπείας για την περίφημη υπόθεση Κάρλτον.

Όπως δημοσιεύθηκε κλήθηκε να ξανακαταθέσει την 28η Μαρτίου. Οι δικαστές στην επόμενη κλήτευση θα πρέπει να τον εξετάσουν ξανά και να του απαγγείλουν κατηγορίες, ή να τον ακούσουν ως μάρτυρα με νομική καθοδήγηση, μία ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ενός απλού μάρτυρα και ενός υπόπτου που του απαγγέλλονται κατηγορίες.

Την 28η Μαρτίου κλητεύθηκε σήμερα ο Ντομινίκ Στρος-Καν να καταθέσει σε δικαστή-ανακριτή σχετικά με τις κατηγορίες της «συνέργιας σε μαστροπεία, με το επιβαρυντικό της σύστασης συμμορίας για τον σκοπό αυτόν», αλλά και της «κατάχρησης δημόσιου αγαθού», στο πλαίσιο της διερευνούμενης δικαστικώς υπόθεσης «Ξενοδοχείο Κάρλτον (της Λιλ)», όπου διοργανώνονταν από δύο τοπικούς επιχειρηματίες «βραδιές ασωτίας», σύμφωνα επίσης με το κατηγορητήριο.

Ο Στρος-Καν κατέθεσε το πρωί της Τρίτης και τέθηκε υπό κράτηση για «συνέργεια σε μαστροπεία και κατάχρηση δημόσιων αγαθών».

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ανακρίθηκε για τα ροζ πάρτι στα οποία συμμετείχε, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον, για να προσδιορίσει αν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτές ήταν πόρνες.

Ακόμη ερωτήθηκε από τους ανακριτές της Γενικής Επιθεώρησης της Εθνικής Αστυνομίας, κυρίως για τους δεσμούς του με τον επιθεωρητή Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ, ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας της περιοχής, που έχει ήδη ανακριθεί για την υπόθεση αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ