Ιστορικός Πανιώνιος: Η πρώτη ομάδα που κέρδισε εκτός έδρας τους 3 «μεγάλους» το ίδιο έτος - iefimerida.gr

Ιστορικός Πανιώνιος: Η πρώτη ομάδα που κέρδισε εκτός έδρας τους 3 «μεγάλους» το ίδιο έτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα έφυγε από το γήπεδο της Λεωφόρου ο Πανιώνιος, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να... αλώσει την έδρα των «πρασίνων» μετά από 20 παιχνίδια.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν και το μοναδικό ρεκόρ του Ιστορικού. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου με το τέρμα του Ντουρμισάι έγινε ο πρώτος σύλλογος από το 1959 και την ίδρυση της Α’ Εθνικής που καταφέρνει να επικρατήσει εκτός έδρας των τριών μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

Η αρχή έγινε στις 26/2, όταν οι Νεοσμυρνιώτες με το γκολ του Μασούρα έφυγαν με τη νίκη από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 1-0.

Λίγους μήνες αργότερα, στο πλαίσιο τον πλέι οφ, ο Ιστορικός επικράτησε στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 1-0 έχοντας για σκόρερ τον Γεσίλ.

Η «χρυσή» τριάδα ολοκληρώθηκε στη Λεωφόρο, όπου διά… ποδός Ντουρμισάι ο Πανιώνιος «άλωσε» την έδρα του Παναθηναϊκού, κέρδισε τους τρεις βαθμούς και παράλληλα ολοκλήρωσε ένα ιστορικό ρεκόρ.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανιώνιος ΠΑΟ Super League ιστορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ