Μυτιλήνη: Στο σκαμνί 16 μετανάστες για κατάληψη πλατείας - iefimerida.gr

Μυτιλήνη: Στο σκαμνί 16 μετανάστες για κατάληψη πλατείας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά 25 Βορειοαφρικανοί (20 Αλγερινοί, δύο Μαροκινοί, δύο Τυνήσιοι και ένας Λίβυος), όλοι άνδρες, συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, αργά το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία κατέλαβαν την πλατεία και αποπειράθηκαν να στήσουν σκηνές και να εγκατασταθούν εκεί, ζητώντας την άμεση εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει και τη μετακίνησή τους σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Από τους 25 με εισαγγελική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι εννέα, καθώς προέκυψε ότι ήταν ανήλικοι. Οι υπόλοιποι 16 παραπέμπονται σήμερα σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Συνεχίζεται, εξάλλου, για 10η μέρα σήμερα, η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Μυτιλήνης από 35 Αφγανούς πρόσφυγες που ζητούν την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ