Η επόμενη ημέρα της επιχειρηματικότητας στο Ετήσιο Συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» - iefimerida.gr

Η επόμενη ημέρα της επιχειρηματικότητας στο Ετήσιο Συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που στο Eurogroup θα περνά η τεχνική συμφωνία Ελλάδας- Θεσμών για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στην Αθήνα η επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία θα μπει στο επίκεντρο του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο-αμερικανικού εμπορικού Επιμελητήριου.

«Αναμόρφωση της Οικονομίας-Η Αναβίωση της Επιχειρηματικότητας | Καινοτομία-Τεχνολογία-Ηθική-Εξωστρέφεια» είναι το θέμα του 28ου συνεδρίου που ξεκινά σήμερα το μεσημέρι και ολοκληρώνεται αύριο και στο οποίο συμμετέχουν κορυφαία ονόματα από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Το φετινό συνέδριο θα εστιάσει τις ομιλίες και συζητήσεις του στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης της οικονομίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας προς όφελος της απασχόλησης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Η σύγχρονη οικονομική κρίση ανέδειξε διαχρονικές παθογένειες που ταλανίζουν τη χώρα και εξακολουθούν προκαλούν εμπόδια και αντιστάσεις στις προσπάθειες να γίνουν τα άλματα που απαιτούνται στην κατεύθυνση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, όμως, ανέδειξε την τεράστια ανάγκη για εφαρμογή καινοτομιών, νέων τεχνολογιών, αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής και φυσικά την σημαντικότητα της ενίσχυσης της εξωστρέφειας τόσο των μικρομεσαίων όσο και μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι τρόποι αυτοί αλλά και οι προσπάθειες ένταξης της Ελλάδος σε μία αναπτυξιακή πορεία βρίσκονται στο επίκεντρο αντικρουόμενων απόψεων και ποικίλων συζητήσεων τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν αμφισβητεί όμως το γεγονός ότι μία βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη προϋποθέτει ενισχυμένη και δυναμική επιχειρηματικότητα.

Η συμβολή της επιχειρηματικότητας στην απασχόληση καθώς και στην ανάκαμψη της μεσαίας τάξης αποτελεί επίσης ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, που απασχολεί έντονα όχι μόνο τη χώρα μας και την Ευρώπη αλλά και την παγκόσμια οικονομική κοινότητα.

Τα πρωτόγνωρα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ένα αχαρτογράφητο περιβάλλον για την κοινωνία, τη μεσαία τάξη, τον επιχειρηματικό κόσμο που καλείται να ανταπεξέλθει.

Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :
• Μικρο-μακροοικονομικές προβλέψεις
• Επανασχεδιασμός οικονομικής πολιτικής
• Νέες επιχειρηματικές δυναμικές
• ΜΜΕ-Ανάπτυξη και Απασχόληση
• Η καταλυτική συμβολή των νέων τεχνολογιών στις οικονομίες του μέλλοντος
• Αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση
• Ο ρόλος των Επενδύσεων στην Απασχόληση και Ανάπτυξη
• Νέες τραπεζικές και χρηματοοικονομικές προοπτικές
• Αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας
• Προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα
• Οι πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας: Tουρισμός, Ενέργεια, Μεταφορές/logistics και πρωτογενής τομέας
• Σύγχρονοι τρόποι χρηματοδότησης ΜΜΕ
• Οι διεθνείς εξελίξεις και ο ρόλος της Ελλάδας στον γεωπολιτικό χάρτη

Τα «φώτα» του Συνεδρίου θα πέσουν στον επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ομιλητών και ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει για την πορεία της αξιολόγησης και την επόμενη μέρα. Κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου θα μιλήσουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας ο πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας ενώ το βράδυ θα μιλήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και η τοποθέτηση του Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda Development αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό. Στο δείπνο της ίδιας ημέρας ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ