Αναταράξεις μετά την απόφαση Μητσοτάκη να μην είναι η Ντόρα σε κυβέρνηση ΝΔ - iefimerida.gr

Αναταράξεις μετά την απόφαση Μητσοτάκη να μην είναι η Ντόρα σε κυβέρνηση ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι κανείς συγγενής του δεν θα έχει θέση στην μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ και αναγνώρισε ότι η συγκεκριμένη απόφασή του αφορά κυρίως την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας πως ξέρει ότι «αυτό είναι σκληρό και άδικο, ειδικά για την Ντόρα».

Εμφανίστηκε, ωστόσο, αποφασισμένος να τηρήσει τη δέσμευσή του για να στείλει μήνυμα κατά του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας, φαινόμενα που, όπως υποστηρίζουν από την Πειραιώς, έχει πάει μεγάλη έκταση επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ταυτοχρόνως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε, σύμφωνα με το επιτελείο του, να καταδείξει ότι είναι τολμηρός και μπορεί να λαμβάνει δύσκολες και σκληρές αποφάσεις, αποσείοντας συνάμα και την καχυποψία με την οποία τον αντιμετωπίζει μια μερίδα του εκλογικού σώματος εξαιτίας του ότι αποτελεί τη συνέχεια μιας πολιτικής οικογένειας με μακρά παράδοση στα υψηλά αξιώματα.

Από το απόγευμα του Σαββάτου που έγινε γνωστή, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη συζητήθηκε έντονα στη ΝΔ, καθότι αρκετοί ήταν εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν από την πρωτοβουλία του αρχηγού μιας παράταξης στην οποία τα «τζάκια» διαδραμάτιζαν παραδοσιακά πολύ σημαντικό ρόλο.

Ταυτόχρονα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα προταθεί για Επίτροπος στην ΕΕ, όταν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο από το περιβάλλον της διαψεύδουν ότι αυτό αποτελεί στόχο για την ίδια.

Η αντίδραση του Μαξίμου

Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, το γεγονός ότι η πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις Μητσοτάκη ήρθε από το ...Μέγαρο Μαξίμου:

«Οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει, «μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως, επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε "άριστη" επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα».

«Δεν μπορεί λοιπόν», επισημαίνεται, «ο κ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία».

Και το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καταλήγει: «Ακόμη αναμένουμε, πότε ο κ. Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας. Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μητσοτάκης πρωθυπουργός ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ