Mε αυτά τα tips θα αντιμετωπίσεις τον στατικό ηλεκτρισμό στα ρούχα σου - iefimerida.gr

Mε αυτά τα tips θα αντιμετωπίσεις τον στατικό ηλεκτρισμό στα ρούχα σου

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμβαίνει σε όλες μας -και ειδικά μέσα τον χειμώνα- όταν φοράμε μάλλινα πουλόβερ αλλά και ζεστά συνθετικά υφάσματα σε πουκάμισα ή φορέματα να μας αγγίζει ο στατικός ηλεκτρισμός και τα ρούχα μας να κολλάνε κυριολεκτικά επάνω μας.

Καλώς ή κακώς το συνθετικό είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή υφάσματα αφού είναι ανθεκτικό και διατηρεί το χρώμα του ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικό. Ακόμα το σατέν και το μετάξι είναι πολύ πιθανό να ηλεκτριστούν.

Επειδή όμως αυτό το φυσικό φαινόμενο δεν θέλουμε να μας χαλάει το στιλ και να καταστρέφει την εικόνα μας, αποφασίσαμε να βρούμε λύσεις για να το αντιμετωπίσουμε όταν συμβαίνει. Για να το πετύχουμε πρέπει να καταλάβουμε όμως τι το προκαλεί.

Οφείλεται στην τριβή. Όταν οι συνθήκες όπως π.χ ο αέρας, είναι ξηρές και δύο διαφορετικά υλικά έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, γίνεται ανταλλαγή ηλεκτρονίων (θετικών και αρνητικών φορτίων). Και αφού ως γνωστόν τα ετερώνυμα έλκονται, τα ρούχα κολλάνε μεταξύ τους και δημιουργούν αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο.

Τα tips για να αντιμετωπίσεις τον στατικό ηλεκτρισμό στα ρούχα σου, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρούχα στατικός ηλεκτρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ