Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει την τουριστική επένδυση της «Atalanti Hills» -Στη Φθιώτιδα - iefimerida.gr

Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει την τουριστική επένδυση της «Atalanti Hills» -Στη Φθιώτιδα

Στην ολομέλεια του ΣτΕ η τουριστική επένδυση της Atalanti Hills (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί, τελικά, για τη συνταγματικότητα ή μη του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την τουριστική επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ της εταιρείας «Atalanti Hills».

Η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος, για την επένδυση στην παραθαλάσσια και δασική περιοχή Εξαρχος του Δήμου Λοκρών της Φθιώτιδας παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια, λόγω της σπουδαιότητας των συνταγματικών θεμάτων που ανακύπτουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατατέθηκε στο ΣτΕ για επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχή «Έξαρχος» Αταλάντης, του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδος. Η επίμαχη περιοχή είναι στις υπώρειες του όρους Χλωμό, κοντά στον Δήμο Ορχομενού, και απέχει από τη θάλασσα περίπου 11 χλμ. Επίσης, με το ίδιο διάταγμα καθορίζονται οι χρήσεις γης, η μέγιστη εκμετάλλευση της όλης έκτασης κ.λπ.

Η έκταση ανέρχεται σε 12.351.470 τ.μ., εκ της οποίας έχουν δασικό χαρακτήρα τα 11.910.655 τ.μ. και μη δασικό τα 440.815,61 τ.μ. Μάλιστα, το 2015 αποχαρακτηρίστηκε από αναδασωτέα, έκταση των 12.321 τ.μ.

Πάνω 5.500 θέσεις εργασίας από την επένδυση

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες η επένδυση αναμένεται να εξασφαλίσει περισσότερες από 5.500 μόνιμες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόληση ανά έτος και με την πλήρη λειτουργία της τουριστικής μονάδας θα εξασφαλίσει πάνω 8.800 άμεσες και έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης. Κατά το στάδιο κατασκευής οι θέσεις απασχόλησης κυμαίνονται από 310 έως 885 ανά έτος.

Οι εγκαταστάσεις προβλέπεται να περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών. Οι 2.990 κλίνες θα είναι στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και οι 5.882 κλίνες σε 3.306 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, που μπορεί να πωληθούν ή να εκμισθωθούν μακροχρόνια. Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή υβριδικού κέντρου υδροθεραπείας και ομορφιάς (spa), συνεδριακό, εκπαιδευτικό και γαστριμαργικό κέντρο.

Στα σχέδια είναι, επίσης, η δημιουργία τριών γηπέδων γκολφ διεθνών εγκαταστάσεων των 18 οπών, τα οποία θα καλύψουν 1.703.465 τ.μ. δασικής και μη δασικής έκτασης.

Το Ε΄Τμήμα του ΣτΕ επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 234/2017 γνωμοδότησή του. Το Τμήμα, λόγω της σπουδαιότητας των συνταγματικών θεμάτων που ανακύπτουν, αλλά και των αντίθετων θέσεων που εκφράστηκαν μεταξύ των συμβούλων Επικρατείας, παρέπεμψε το όλο ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ΣτΕ το απασχόλησε η συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του νόμου 4280/2014, που επέφερε τροποποιήσεις στο νόμο 998/1979 για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ επένδυση Atalanti hills
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ