Ο Κουβέλης βάζει πλάτη στην κυβέρνηση: Δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου για τα όπλα στη Σ. Αραβία - iefimerida.gr

Ο Κουβέλης βάζει πλάτη στην κυβέρνηση: Δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου για τα όπλα στη Σ. Αραβία

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμμαχο στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη βρήκε η κυβέρνηση στο θέμα της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία – παρά τις ομοβροντίες από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου», καθώς, όπως υποστήριξε, δεν τίθεται ζήτημα αγοράς, αλλά πρόκειται για πώληση πολεμικού υλικού.

Αναφερόμενος στην σχετική συζήτηση της περασμένης Δευτέρας στη Βουλή είπε πως «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο Φ. Κουβέλης άφησε αιχμές και για τη διακίνηση διαβαθμισμένων εγγράφων, τα οποία προφανώς αφορούν σε μυστικά της χώρας, όπως είπε.

Ωστόσο, δήλωσε αντίθετος με την πώληση στρατιωτικού υλικού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια περίπτωση, όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας, όπου τα όπλα χρησιμοποιούνται ενάντια της δοκιμαζόμενης Υεμένης, σκοτώνοντας άμαχο πληθυσμό. Μάλιστα χαιρέτισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Υεμένη, που περιλαμβάνει και το αίτημα επιβολής εμπάργκο στην πώληση όπλων από την ΕΕ στη Σαουδική Αραβία αλλά επέκρινε τους ευρωβουλευτές της ΝΔ οι οποίοι, όπως είπε, δεν ψήφισαν, υπέρ του εμπάργκο.

Συνήγορος της κυβέρνησης υπήρξε όμως και ως προς τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Οι δύο-τρεις περιπτώσεις δεν συνιστούν παρέμβαση» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος επέκρινε τον χώρο της Κεντροαριστεράς που δεν μπαίνει σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «προσχηματική» την άρνησή τους λόγω της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ