Αγρια κόντρα κυβέρνησης-Βαγγέλη Μαρινάκη -Προσωπική επίθεση του Μαξίμου εναντίον του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ - iefimerida.gr

Αγρια κόντρα κυβέρνησης-Βαγγέλη Μαρινάκη -Προσωπική επίθεση του Μαξίμου εναντίον του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσωπική επίθεση στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, εξαπέλυσε η κυβέρνηση με επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» που αναφέρεται στους πλειστηριασμούς.

Ο τίτλος της εφημερίδας είναι «Οι βιολιτζήδες της στέγης», ενώ σε εσωτερική σελίδα και με τον τίτλο «Στο σφυρί μικρά και φθηνά ακίνητα» παρουσιάζονται στοιχεία για ακίνητα που βγήκαν σε πλειστηριασμό. Αφορούν διαμέρισμα 80 τ.μ. στο Παγκράτι, με τιμή πρώτης προσφοράς 49.000 ευρώ, και διαμέρισμα στα Πατήσια 107 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 62.000 ευρώ.

Στο ρεπορτάζ γίνεται ειδική μνεία στις εσωκομματικές αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι πλειστηριασμοί ακινήτων (Φίλης, Δρίτσας, Κυρίτσης κ.ά.), αλλά και στις αντιδράσεις των αλληλέγγυων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς. Προχθές οι αίθουσες του Ειρηνοδικείου μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, αφού η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά για να απωθήσει τους διαμαρτυρόμενους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών για προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ παρατίθεται και η δήλωση Τσακαλώτου ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου καταφέρεται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του επιχειρηματία. Αναφέρει ακόμα ότι το δημοσίευμα είναι στημένο, αμφισβητώντας έτσι την αξιοπιστία της εφημερίδας. Επαναλαμβάνει την απόφαση της κυβέρνησης να μην προσφέρει σανίδα σωτηρίας σε όσους πήραν δάνεια για να χτίσουν, όπως γράφει, πισίνες, ενώ καλεί και τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας -που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις εναντίον των πλειστηριασμών- να «σταματήσουν να προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου, με την οποία ισχυρίζεται ότι οι πλειστηριασμοί που αναφέρονται στο ρεπορτάζ των «Νέων» αφορούν χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες, καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει την λαϊκή κατοικία.

Στην ανακοίνωση του Μαξίμου απάντησε ο διευθυντής των «Νέων» Παναγιώτης Λάμψιας, με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα tanea.gr. ενώ εμφανίζονται και φωτοτυπίες απο τις δημοσιεύσεις πλειστηριασμών που παρουσιάζει η εφημερίδα.

Αγρια κόντρα κυβέρνησης-Βαγγέλη Μαρινάκη -Προσωπική επίθεση του Μαξίμου εναντίον του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ | iefimerida.gr 0

«Δεν απορούμε με το ύφος της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου – δυστυχώς για τον τόπο μας αυτό είναι το ήθος της σημερινής εξουσίας και έχει καταγραφεί πολλάκις. Δεν παύει όμως να εκπλήσσει το θράσος, η ανενδοίαστη άρνηση της πραγματικότητας, η απροκάλυπτη καταφυγή στο ψεύδος.
Η ανακοίνωση με την οποία το Γραφείο του Πρωθυπουργού διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας μας βρίθει θράσους και ψεμάτων. Γιατί η αλήθεια, όπως μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει κανείς, είναι ότι τα έγγραφα των πλειστηριασμών που κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε στο σημερινό μας φύλλο, αφορούν πράγματι χρέη ιδιωτών προς τράπεζες και όχι χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες όπως ισχυρίζεται σήμερα το Μαξίμου.
Για ευνόητους λόγους η εφημερίδα μας είχε καλύψει τόσο τα ονόματα των ιδιοκτητών όσο και των τραπεζών – είναι εξάλλου το τελευταίο που έχει σημασία. Εχει όμως σημασία η αλήθεια. Στα έγγραφα που δημοσιεύουμε και πάλι, φαίνεται καθαρά ποιος βγάζει τα ακίνητα, λαϊκές κατοικίες που υποτίθεται ότι προστατεύει η κυβέρνηση, σε πλειστηριασμό.
Δεν μπορούμε ως εκ τούτου παρά να συμφωνήσουμε με το Μέγαρο Μαξίμου πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει εξάλλου ιδία πείρα, τα ψεύδη της έχουν όλα τους κοντά ποδάρια, αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο. Και καθώς τα ψέματα δεν τελειώνουν, ασφαλώς από την πλευρά της δημοσιογραφικής έρευνας θα υπάρξει και συνέχεια...», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ