Happy Friday σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας -Τι είναι - iefimerida.gr

Happy Friday σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας -Τι είναι

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Happy Friday για μαθητές; Ναι υπάρχει και το πρόγραμμα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αφήνουν στο σχολείο τους μια Παρασκευή το μήνα την τσάντα τους.

Το όνομα του προγράμματος «Τσάντα στο Σχολείο». Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται πιλοτικά σε 5 δημόσια σχολεία, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και αλλού και από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 Δημοτικά της χώρας.

Οπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα, ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Πολίτης διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν... θέλησαν να αφήσουν την τσάντα στο σχολείο!

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018.

Αρχικά, ο σύλλογος διδασκόντων θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει προαιρετικά, και με απόφαση του συλλόγου, σε δύο το μήνα τις… «Happy Fridays» των μαθητών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Happy Friday Τσάντα στο σχολείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ